Stappenplan aanleveren digitale gebitsmodellen

Wij streven ernaar om u en onze verzekerden zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over een machtigingsaanvraag. De manier van aanvragen speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer u de machtigingsaanvragen digitaal indient via Machtigingenportaal VECOZO, kunnen wij deze sneller afhandelen. In het verlengde van het digitaal indienen van een machtigingsaanvraag, is het mogelijk om de benodigde gebitsmodellen voor machtigingsaanvragen ‘Orthodontie’ digitaal bij ons aan te leveren via de berichtenbox van VECOZO. 

Wat verstaan we onder 3D gebitsmodellen?

Het gaat hier specifiek om bestanden die zijn opgeslagen in STL-bestandsformaat:

Hoe levert u de digitale 3D gebitsmodellen aan?

Om u op weg te helpen met het aanleveren van digitale gebitsmodellen via de berichtenbox van VECOZO vindt u hieronder een speciaal stappenplan.

 1. Ga naar Machtigingenportaal VECOZO en dien de machtigingsaanvraag in

  Let op: uw aanvraag heeft een uniek ID-nummer. Onthoud dit ID-nummer, want deze heeft u nodig bij het aanleveren van de digitale 3D gebitsmodellen in de berichtenbox. Vermeld bij de machtigingsaanvraag zelf dat u de gebitsmodellen digitaal bij ons aanlevert via de berichtenbox van VECOZO.

 2. U opent de berichtenbox van VECOZO

  Na het indienen van de machtigingsaanvraag opent u de berichtenbox. U opent de berichtenbox door op het icoontje van de envelop (rechtsboven) te klikken.

 3. Klik in de berichtenbox op 'Nieuw bericht' 

 4. Bij 'Berichtenboxnaam' vult u: 3Dmodellen

  U kunt dit doen met behulp van de zoekfunctie (achter het groene rondje). Let goed op dat u 3Dmodellen aan elkaar typt, zonder spatie ertussen. Vervolgens kunt u de berichtenbox '3Dmodellen' van Coöperatie VGZ selecteren.

 5. Bij 'Onderwerp' vult u het ID-nummer van de machtigingsaanvraag in

  U kunt eventueel aanvullende gegevens, zoals het verzekerdennummer van uw patiënt, vermelden in het vlak 'opmerkingen' bij dit bericht.

 6. Bij 'Bijlagen' voegt u de bestanden van de digitale gebitsmodellen toe

  Let op: wij kunnen alleen STL-bestanden ontvangen.

 7. Na het toevoegen van de bijlage(n) klikt u op 'Verzenden'

  Indien nodig kunt voor verzending ook nog een bericht (in tekst) toevoegen.

 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • Placeholder Image
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam