Verrekenen van creditnota's en correcties

Heeft u van ons een betaalspecificatie met verrekende bedragen ontvangen? Heeft u ook een correctiespecificatie ontvangen, of staat er in VECOZO nieuwe retourinformatie voor u klaar? Misschien zijn de berekeningen niet helemaal te volgen, of weet u niet waar de verrekening vandaan komt. We geven daarom graag meer uitleg over de verrekeningen aan de hand van voorbeelden.

 Informatie over de declaratie vindt u in het kenmerk

Een betaalspecificatie ontvangt u alleen per post. Een correctiespecificatie ontvangt u per post of in VECOZO. In de linker kolom van de brief ziet u onder 'betreft' om welke specificatie het gaat: 'Betaalspecificatie' of 'Correctiespecificatie'. Rechts daarnaast vindt u het kenmerk van de brief.

 • Kenmerk betaalspecificatie begint altijd met 'CN0018/'

  Achter de schuine streep staat uw eigen factuurnummer dat gekoppeld is aan de declaratie waarop een verrekening heeft plaatsgevonden. 

 • Kenmerk correctiespecificatie begint altijd met 'CN0008/'

  Achter de schuine streep staat ons declaratienummer. 

 Dit betekent uw brief voor u

Betaalspecificatie

U ontvangt een betaalspecificatie wanneer we onderdelen van declaraties verrekend hebben. Hierin leest u waarom bedragen verrekend zijn en waar de verrekende bedragen vandaan komen.

Correctiespecificatie

Wij hebben achteraf een correctie uitgevoerd die financiële gevolgen heeft voor u. In de correctiespecificatie vindt u informatie over elke gecorrigeerde declaratieregel.

 Voorbeelden van verschillende verrekeningen

Bedragen uit gecrediteerde en gecorrigeerde declaraties worden op verschillende manieren verrekend met de oorspronkelijke of nieuw ingediende declaraties. Aan de hand van rekenvoorbeelden leggen we 4 soorten verrekeningen uit: 

Een creditnota en een ingediende declaratie

Het bedrag uit uw creditnota wordt verrekend met de eerstvolgende declaratie die we aan u uitbetalen.

Een creditnota en meerdere declaraties

Het bedrag uit uw creditnota wordt verrekend met meerdere declaraties.

Creditregels en debetregels in 1 declaratie

U levert in 1 declaratie zowel creditregels als debetregels aan. Voor zover dat mogelijk is, verrekenen we de bedragen binnen deze declaratie.

Wij corrigeren achteraf

Een eerder uitbetaalde declaratie wordt achteraf door ons gecorrigeerd. We verrekenen een gewijzigd bedrag met een nieuwe declaratie.

 Stel uw vraag over een verrekening

Heeft u de uitleg bij de brieven en rekenvoorbeelden gelezen, en is het toch nog niet helemaal duidelijk? Dat kan gebeuren. Stel uw vraag via het formulier Opvragen reden verrekening bedragen. Dan ontvangt u van ons de uitleg die op uw declaraties van toepassing is.

 • Logo VGZ
 • Logo Bewuzt
 • Logo IZA
 • Logo VGZ voor de Zorg
 • Logo Unive
 • UMC Zorgverzekering
 • Logo Zekur
 • Logo Zorgzaam