Overeenkomsten
Welke zorgaanbieders contracteren wij?
Wij maken afspraken over mondzorg met kaakchirurgen, implantologen, mondhygiënisten, orthodontisten, tandartsen, tandprothetici, centra voor bijzondere tandheelkunde en instellingen voor jeugdtandzorg. Bij het opstellen van overeenkomsten maken we gebruik van de diverse bestaande kwaliteitsregisters in de markt om onze klanten zodoende van kwalitatief goede zorg te voorzien.
Soorten overeenkomsten (voor diverse differentiaties)
Voor de reguliere tandheelkundige zorg, mondhygiëne en orthodontie worden geen overeenkomsten gesloten. Wij honoreren tandartsen, instellingen voor mondzorg en mondhygiënisten conform de Tariefbeschikking tandheelkundige zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
We sluiten wel een overeenkomst af voor diverse differentiaties binnen de mondzorg:
- Overeenkomst Implantologie 2019-2021
- Overeenkomst Tandprothetische zorg 2020-2021
- Overeenkomst Angst, sedatie en narcose 2020-2021
- Overeenkomst Jeugdtandverzorging 2020-2021
Concept overeenkomsten 2020-2021
De concept overeenkomsten zijn na overleg met verschillende partijen aangepast naar de definitieve overeenkomsten die 30 augustus 2019 zijn aangeboden. U vindt de definitieve overeenkomsten hieronder.
Overeenkomst (digitaal) aanvragen
U sluit digitaal een overeenkomst met ons af via VECOZO. Hier heeft u een geldig persoonlijk VECOZO-certificaat voor nodig met autorisatie tot het Zorginkoopportaal en de contracteermodule. Op de website van VECOZO vindt u alle benodigde informatie voor het aanvragen van dit certificaat.
Beschikt u over het certificaat en de juiste autorisatie voor VECOZO? Dat kunt u dit formulier invullen. Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen, zetten we in VECOZO een vragenlijst voor u klaar op de aangegeven AGB-code. Wanneer de vragenlijst volledig is ingevuld en voorzien is van de benodigde bijlagen, wordt uw inschrijving beoordeeld door onze zorginkopers. Op het moment dat uw inschrijving voldoet aan de criteria, wordt de zorgovereenkomst aangeboden in VECOZO en kunt u hem daar accepteren.
Contracteringsproces
Tijdens het inkoopproces trekken we samen met u op om het beste resultaat te halen. Daarom geven wij u in ons inkoopbeleid graag inzicht in het contracteringsproces en de planning van zorginkoop. Wel zo transparant!
Wijzigen rekeningnummer (bestaande overeenkomst)
Voor het wijzigen van uw rekeningnummer (IBAN) vult u eenvoudig en snel dit formulier in.
Meerdere rekeningnummers op dezelfde praktijk
Werkt u in een maatschap, maar wilt u per zorgverlener op aparte rekeningnummers door ons betaald krijgen? We kunnen meerdere rekeningnummers registreren onder een overeenkomst. Vul hiertoe eveneens het formulier IBAN-nummer wijzigen in, met uw persoonlijke agb-code.
In uw declaratie moet u de zorgverlener vullen als declarant. Daarvoor geeft u in het voorlooprecord aan dat de betaling aan de zorgverlener moet gebeuren (code 02). Let op: de betaling aan de zorgverlener kan niet, als deze zorgverlener in Vektis geregistreerd staat als ‘in loondienst van’ de praktijk.
Veelgestelde vragen en antwoorden
Heeft u specifieke vragen over een overeenkomst? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden.
-
Hoe kan ik een overeenkomst aanvragen?
U sluit digitaal een overeenkomst met ons af via VECOZO. Hier heeft u een geldig persoonlijk VECOZO-certificaat voor nodig met autorisatie tot het Zorginkoopportaal en de contracteermodule. Op de website van VECOZO vindt u alle benodigde informatie voor het aanvragen van dit certificaat.
Beschikt u over het certificaat en de juiste autorisatie voor VECOZO? Dat kunt u bij ons een overeenkomst aanvragen door middel van het formulier 'Overeenkomst aanvragen'.
Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen, zetten we in VECOZO een vragenlijst voor u klaar op de aangegeven AGB-code. Wanneer de vragenlijst volledig is ingevuld en voorzien is van de benodigde bijlagen, wordt uw inschrijving beoordeeld door onze zorginkopers. Op het moment dat uw inschrijving voldoet aan de criteria, wordt de overeenkomst aangeboden in VECOZO en kunt u de overeenkomst accepteren.
-
Is de overeenkomst 'Tandprothetische zorg' ook bedoeld voor tandartsen?
Ja, deze overeenkomst is ook bedoeld voor tandartsen. (zie voor meer informatie & voorwaarden 'Overeenkomst Tandprothetische zorg 2020').
In 2019 is deze overeenkomst alleen bedoeld voor tandprothetici (zie voor meer informatie & voorwaarden 'Overeenkomst Tandprothetische zorg 2019'). Tandartsen kunnen in 2019 conventionele prothesen zonder overeenkomst declareren. -
Wat is - bij een overeenkomst 'Implantologie' - het verschil tussen de standaardmodule en de machtigingsvrije module?
De Standaardmodule is gebaseerd op de standaard contractvoorwaarden. Maakt deze standaardmodule onderdeel uit van uw overeenkomst Implantologie? Dan ontvangt u een opslag van 5% op het NZa-tarief en kunt u – binnen de gestelde voorwaarden in uw overeenkomst – alleen prothetische zorg declareren zonder dat hier voorafgaand een machtiging noodzakelijk is.
Let op: wilt u een implantaatbehandeling uitvoeren waarbij er twee implantaten in de onderkaak van uw patiënt geplaatst moeten worden? Dan dient u deze behandeling bij ons te melden. U kunt dit bij ons melden door gebruik te maken van het speciale webformulier 'Melding implantaten'.De Module Machtigingsvrije Implantologie is speciaal voor zorgaanbieders die hebben laten zien dat ze de verzekeringstechnische aanspraken goed beoordelen. Maakt deze module onderdeel uit van uw overeenkomst Implantologie? Dan ontvangt u 10% op het NZa-tarief en kunt u alle behandelingen in de overeenkomst declareren zonder dat hier voorafgaand een machtiging noodzakelijk is.
-
Wat zijn de maximumtarieven bij een overeenkomst 'Implantologie'?
De maximumtarieven bij een overeenkomst Implantologie zijn op dezelfde wijze berekend als in 2020. U vindt de tarieven en de afrondingen zoals VGZ die hanteert bij uw overeenkomst in het zorginkoopportaal van VECOZO.
U kunt de tarieven ook raadplegen in onderstaande documenten: