Ons hart voor Zinnige Zorg

Vol overgave zetten we ons in om de zorg in Nederland zinniger te maken. Zo blijft de zorg betaalbaar en krijgt iedereen de zorg die nodig is. Dit doen we samen met de zorgaanbieders. Hoe zinnige zorg werkt en wat dit betekent voor de klant, laten we zien onder de noemer ‘Ons hart voor Zinnige Zorg’.

In de gelijknamige videoserie maakt u kennis met de medewerkers die dagelijks bezig zijn met het verbeteren van de zorg. In de podcastserie Zorglab gaan we op zoek naar zorginnovaties in Nederland. Daarnaast hebben we een levendig boek gepubliceerd vol zinnige verhalen.

Mini-documentaires over de mensen achter Zinnige Zorg

In de videoserie is te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt om de zorg zinniger te maken. In korte mini-documentaires brengen we VGZ-medewerkers thuis in beeld. Wie is die man of vrouw die zich zo hard inzet voor VGZ? Wat doet deze medewerker voor VGZ? En hoe draagt hij of zij in zijn werkzaamheden bij aan een betere zorg?

Bekijk de videoserie ‘Onze hart voor Zinnige Zorg’ op YouTube

Podcasts over zorginnovaties

Door de podcast Zorglab willen we zorgprofessionals inspireren en hen ideeën en oplossingen voorschotelen die hen kunnen helpen de zorg te verbeteren. In deze podcast gaat presentator Frank Kromer op zoek naar zorginnovaties in Nederland. Bovendien bezoekt hij iedere aflevering een alliantiepartner van het Netwerk Zinnige Zorg. Daar ondervindt hij wat innovatie binnen een ziekenhuis betekent en wat de meerwaarde voor de patiënt is.

Beluister de eerste aflevering van ZorgLab

Bundeling van ervaringen en verhalen

Met het boek laten we ons hart voor zinnige zorg met trots aan elkaar en heel Nederland zien. Zodat iedereen hart krijgt voor zinnige zorg. Dit boek is gemaakt door medewerkers van Coöperatie VGZ. Omdat er zulke mooie dingen op de werkvloer gebeuren, hebben we besloten om hun ervaringen en verhalen te bundelen in dit boek. Hiermee openen we ons hart voor zinnige zorg aan elkaar en aan Nederland. Het resultaat is 150 bladzijden gevuld met zinnige verhalen.

Download het boek ‘Ons hart voor Zinnige Zorg’

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam