Het zinnige zorg netwerk is uniek in de wereld

Zinnige Zorg leidt tot betere zorg voor de patiënt en lagere kosten. Te mooi om waar te zijn? Sommigen denken van wel. Maar het Netwerk Zinnige Zorg laat zien dat ontkennen niet meer mogelijk is. Er zijn door artsen en verpleegkundigen uit het netwerk inmiddels duizend ideeën ontwikkeld waarvan er honderd bewezen effectief zijn. Veel patiënten maken gebruik van de mooie initiatieven en we stimuleren artsen en verpleegkundigen uit heel het land om deze initiatieven over te nemen. En met succes. Zinnige Zorg is een feit: een landelijke beweging, aangejaagd vanuit het Netwerk Zinnige Zorg.

Dat onze gezamenlijke Zinnige Zorgbeweging landelijke impact heeft, blijft niet onopgemerkt. De minister wil er meer over weten, Kamerleden komen langs en media staan geregeld op de stoep. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal is er steeds meer belangstelling. En niet van de minste instellingen en personen! Kaplan, de CEO van Virginia Mason, een van de top ziekenhuizen in Amerika, noemde ons netwerk uniek en was met name onder de indruk van de manier waarop wij een Zinnige Zorg mindset hebben weten te realiseren. Een Zwitserse zorgverzekeraar was vooral onder de indruk van de manier waarop er wordt samengewerkt tussen zorgprofessionals en zorgverzekeraar, voor de patiënt. Ze willen graag van ons leren hoe we dat voor elkaar gekregen hebben.

Kaplan, de CEO van Virginia Mason, een van de topziekenhuizen in Amerika, noemde ons netwerk uniek en was met name onder de indruk van de manier waarop wij een Zinnige Zorg mindset hebben weten te realiseren.

Verschillende instellingen in het buitenland willen onze good practices ontvangen. Deze good practices worden dan door onze VGZ-collega’s vertaald (waarvoor dank) en opgestuurd. Hoe gaaf als we straks in Amerika, Duitsland, Zwitserland, Estland of Singapore de initiatieven terugzien die ontwikkeld zijn door dappere dokters en zorgprofessionals uit Nederland!

We realiseren ons niet genoeg dat het Netwerk Zinnige Zorg écht uniek is. Wisten jullie dat er nergens ter wereld een netwerk bestaat van verschillende typen zorgaanbieders én een verzekeraar die samenwerken aan zinnige en gepaste zorg? Daar mogen we supertrots op zijn en dat mag nog meer uitgedragen worden! 

Charlotte Oldenburg

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam