Onze merken

Coöperatie VGZ voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken. Het hoofdmerk is VGZ. Daarnaast bestaan er nog acht andere merken. In totaal verzekert de coöperatie bijna 4 miljoen klanten. Dit doen we zonder winstoogmerk.

VGZ

VGZ is met ruim 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Het verhaal van Coöperatie VGZ begint 275 jaar geleden. Toen besloot een gilde van timmerlieden in Nijmegen om voor elkaar te zorgen bij ziekte en tegenslag. Zij richtten Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland (VGZ) op. Dit groeide later uit tot Coöperatie VGZ. Tegenwoordig zijn we geen afkorting meer. Maar de coöperatieve gedachte is nog steeds de rode draad in ons werk.

Naar VGZ.nl360x150
 • Univé

  Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Univé is een coöperatie. Vanaf 1794 ontstonden de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. Univé is een verzekeraar die veel in de regio zit, onder meer met 130 Univé-winkels.

  Naar Univé.nl

 • Zekur

  ZEKUR is een merk van Univé en biedt verzekeringen aan voor een lage premie. ZEKUR biedt niet alleen zorgverzekeringen aan, maar verzekert ook op de thema’s zorg, wonen, rijden en zzp.

  Naar Zekur.nl

 • Bewuzt

  Bewuzt is de internetverzekering van Coöperatie VGZ. De verzekering is er voor mensen die niet te veel willen betalen, door alleen te verzekeren wat ze nodig hebben. Naast de basisverzekering biedt Bewuzt nog 4 aanvullende opties tegen een concurrerende prijs.

  Naar Bewuzt.nl

 • UMC Zorgverzekering

  UMC zorgverzekering richt zich op medewerkers van de acht Universitaire Medische Centra in Nederland. Deze verzekering is samengesteld met verzekerden en vertegenwoordigers van de verschillende UMC’s. Op die manier is de verzekering helemaal afgestemd op de wensen van de medisch experts.

  Naar UMCzorgverzekering.nl
 • IZA

  Medewerkers van de waterschappen, gemeentes en provincies kunnen zich verzekeren bij zorgverzekeraar IZA. Zo krijgen ze een collectiviteitskorting en in sommige gevallen een werkgeversbijdrage, wanneer ze zich verzekeren bij IZA.

  Naar IZA.nl

 • IZZ

  De IZZ Zorgverzekering wordt door IZZ samengesteld zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg, zoals fysiotherapie en mantelzorg, optimaal verzekerd is. Dit doet IZZ met de gedachte dat werken in de zorg iets anders van mensen vraagt op fysiek en psychologisch vlak.

  Naar IZZ.nl

 • SZVK 

  De SZVK is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en voert in opdracht van de minister van Defensie de arbeidsvoorwaardelijke Regeling Ziektekostenverzekering Militairen uit. Militairen zijn verplicht verzekerd bij SZVK.

  Naar SZVK.nl

 • Zorgzaam

  Iedereen die een (arbeids)relatie heeft of heeft gehad met het ministerie van Defensie is welkom bij zorgverzekeraar Zorgzaam. Ook partners en gezinsleden en medewerkers van vakbonden voor defensiepersoneel, NATRES en Home-Base Support kunnen een zorgverzekering bij Zorgzaam afsluiten. Een uitzondering hierop zijn actief dienende militairen. Zij zijn namelijk verplicht verzekerd bij de SZVK. Wel kunnen zij terecht voor de Zorgzaam Comfortverzekering.

  Naar Zorgzaamverzekerd.nl