Verplichte vermelding van vlakcodes op nota's

12-07-2021

Vanaf 1 januari 2020 zijn mondzorgaanbieders verplicht om bij bepaalde prestatiecodes de bijbehorende vlakcodes op de nota te vermelden. Wij constateren echter dat deze vlakcodes in veel gevallen niet of incorrect worden vermeld. Daarom informeren wij u in onderstaand nieuwsbericht graag over wanneer de vermelding van vlakcodes op de nota verplicht is.

Bij welke prestatiecodes is het vermelden van de vlakcodes verplicht?

U vindt de lijst met prestatiecodes waarbij de vlakcodes vermeld moet worden in Bijlage 1 van de Regeling mondzorg (NR/REG-2015a (2020) en NR/REG-2123(2021)). Let op: deze lijst geldt voor zowel restitutienota’s als nota’s die via VECOZO worden ingediend.

Wat gebeurt er als er geen of incorrecte vlakcode staat vermeld?

Dan zijn wij helaas genoodzaakt om de declaratie af te wijzen of de declaratie moet gecorrigeerd worden.

Voorkom onnodige afwijzingen en correcties

Juist aangeleverde declaraties zorgen voor een snellere uitbetaling en afhandeling van ingediende nota's. Om onnodige afwijzingen en correcties te voorkomen, adviseren wij u om de geldende wet- en regelgeving te volgen voor het opstellen van correcte declaraties en nota’s. Wilt u meer informatie over deze regels? Bekijk dan Artikel 5 Declaratievoorschriften van de Regeling mondzorg – NR/REG-2123.

Maakt u gebruik van een declaratiesoftwareprogramma?
Informeer dan uw softwareleverancier over de lijst van prestatiecodes waarbij de vlakcodes vermeld moeten worden op de nota’s.

Meer informatie of contact?

Meer informatie over het correct declareren van uw behandelingen kunt u nalezen op onze webpagina ‘Declareren’. U vindt hier ook een nuttig overzicht met uitleg en tips over de meest voorkomende afwijsredenen. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bekijk dan al onze service- en contactmogelijkheden
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam