Declaraties van verblijfsdagen onterecht afgewezen met retourcode 0551

08-08-2023

Sinds 1 januari 2023 zijn GGZ-declaraties van verblijfsdagen mogelijk onterecht door ons afgewezen met Vektis retourcode 0551. De controle hield namelijk geen rekening met een verblijf dat langer dan 30 dagen onderbroken werd. Inmiddels is deze controle juist ingericht. U kunt uw declaraties opnieuw indienen, zodat u alsnog de juiste betaling ontvangt.

Wat betekent dit voor u?

Heeft u sinds 1 januari 2023 verblijfsdagen bij ons gedeclareerd? En is die declaratie onterecht afgewezen met retourcode 0551? Dan kunt u deze declaratie opnieuw bij ons indienen. Uw declaratie wordt dan opnieuw gecontroleerd en juist uitbetaald.

Heeft u de verblijfsdagen na 24 juli 2023 al opnieuw gedeclareerd? En is deze declaratie opnieuw afgewezen? Dan is de afwijzing terecht en heeft u een machtiging nodig.

Informatie over het aanvragen van een machtigingen

Op de webpagina ‘Machtigingen: wanneer en waarom’ leest u wanneer er een machtiging nodig is. Hoe u de machtiging vervolgens aanvraagt vindt u op de pagina ‘Welke gegevens levert u aan?’. Na het versturen van de machtigingsaanvraag ontvangt u binnen 10 werkdagen reactie van ons. Ontvangt u een goedgekeurde machtiging? Dan kunt u de verblijfsdagen opnieuw bij ons declareren.

Waarom we de onterecht afgewezen declaratieregels niet automatisch nabetalen

We snappen dat het opnieuw indienen van de declaratie u extra tijd kost. Toch hebben wij ervoor gekozen om de onterecht afgewezen declaraties niet te corrigeren. U ontvangt dan namelijk geen retourinformatie in VECOZO. Hierdoor is het voor u niet duidelijk welke declaraties wel en niet gecorrigeerd zijn. Declareert u zelf opnieuw? Dan ontvangt u wel duidelijke retourinformatie in uw declaratiesoftware. Hierdoor behoudt u het overzicht in uw administratie.

Onze excuses voor het extra werk dat dit met zich meebrengt.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam