Uw gekozen zorgsoort:

Geestelijke gezondheidszorg

BGGZ
Alles over de Generalistische Basis GGZ
SGGZ
Alles over de Specialistische GGZ
Langdurige GGZ

Alles over de Langdurige GGZ

 • Ik ben een vrijgevestigde zorgverlener en heb mijn zorgkostenplafond bereikt, kan ik de lopende behandelingen stop zetten? 
  Als zorgaanbieder heeft u een doorleverplicht, dit betekent dat u behandelingen die u gestart bent moet afmaken en niet tussentijds kunt afbreken. Vanaf het moment dat u de intake heeft gedaan bent u verantwoordelijke voor uw cliënt. Tussen 1 april en 1 augustus kunt u een verhoging van uw zorgkostenplafond aanvragen. Mocht er geen verhoging van uw zorgkostenplafond mogelijk zijn kunt u, als cliënten zich melden, de cliënt doorverwijzen naar onze afdeling ‘Zorgadvies en Bemiddeling’, zij zullen samen met de cliënt op zoek gaan naar een passende behandelaar.
 • Ik ben een vrijgevestigde zorgverlener en wil graag een verhoging van mijn zorgkostenplafond aanvragen, hoe doe ik dat?

  Het formulier voor het aanvragen van een verhoging vindt op de pagina contracten. Het betreft hier het aanvragen van verhogingen voor het lopende jaar (het is dus niet meer mogelijk om voor eerdere jaren een verhogingsaanvraag te doen). Verhogingsaanvragen tot 1 juni worden in juni beoordeeld. Verhogingsaanvragen van juni tot augustus worden in augustus beoordeeld. Het aanvragen van een verhoging is geen garantie dat u ook een verhoging zult ontvangen.

 • Ik ben een nieuwe vrijgevestigde zorgverlener, op welke wijze kan ik een overeenkomst bij VGZ aanvragen?
  U kunt u van 1 juni tot 1 november via het aanmeldformulier aanmelden als nieuwe zorgaanbieder voor een overeenkomst in 2019. U kunt hiervoor het aanmeldformulier contract 2019 downloaden en volledig ingevuld sturen naar digitalecontracteringggz@vgz.nl. In december 2018 hoort u of uw aanmelding is omgezet in een contract voor 2019. In het inkoopbeleid kunt u meer informatie terugvinden over welke zorg wij in 2019 inkopen. 

  Let op: na 1 november 2018 worden nieuwe aanmeldingen niet meer in behandeling genomen.