Winnaars Samen Voorop Awards 2022 bekend

Yulius wint de gouden award met 'Versnelde behandellijn GGZ'

15-06-2022
Tijdens de finale op 14 juni wonnen GGz Centraal, PharmaSwap en Yulius een Samen Voorop Award 2022. Zij ontvingen ieder een cheque t.w.v. € 10.000 als stimulans voor hun succesvolle initiatief dat bijdraagt aan duurzaamheid, betere gezondheid of zinnige zorg. In de categorie ‘zinnige zorg’ werden ook een tweede en een derde prijs uitgereikt. Radboudumc won de zilveren en GGz Centraal de bronzen award van respectievelijk € 5.000 en € 2.500. 

Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op hun favorieten uit vijftien zorgvernieuwingen in drie categorieën. Bij ‘duurzaamheid’ en ‘gezondheid’ bepaalden deze publieksstemmen de winnaar. In de categorie ‘zinnige zorg’ koos een deskundige jury uit de top 5 van de publieksstemmen de winnaars van de bronzen, zilveren en gouden Samen Voorop Award.

Juryrapport

De jury was onder de indruk van alle genomineerde inzendingen en prees de winnaars van de awards: "Ook dit jaar zijn er veel slimme initiatieven genomineerd. Belangrijk, want de zorgvraag stijgt terwijl de zorgsector tegelijkertijd kampt met oplopende personeelstekorten. Deze slimme oplossingen dragen eraan bij om de zorg toegankelijk te houden. Schaalbaarheid is daarbij essentieel.", aldus juryvoorzitter Cas Ceulen, chief health officer van Coöperatie VGZ.

Winnaars categorie 'zinnige zorg'

Winnaar categorie 'gezondheid'

Winnaar categorie 'duurzaamheid'

Toekomstbestendige zorg en gezonder leven

De Samen Voorop Award is de opvolger van de Zinnige Zorg Award. Coöperatie VGZ vraagt met deze prijs meer aandacht voor deze zorgvernieuwende initiatieven en zet daarmee zorgaanbieders en hun slimme innovaties in het zonnetje. Samen met haar partners, zoals zorgverleners, gemeenten en leden, brengt VGZ toekomstbestendige zorg en gezonder leven zo een stapje dichterbij.

Winnaars van de voorgaande jaren:

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam