Winnaar Zinnige Zorg Award 2018

De Vierstroom met Verpleeg Thuis wint Gouden Zinnige Zorg Award

Winnaar Zinnige Zorg Award 2018 Vierstroom met Verpleeg Thuis
29-05-2018

De Vierstroom uit Gouda met Verpleeg Thuis heeft dinsdagavond de gouden Zinnige Zorg Award gewonnen. Cliënten die intensieve zorg nodig hebben moeten vaak verhuizen naar een verpleeghuis omdat zij de juiste zorg niet langer thuis kunnen krijgen. Bij Verpleeg Thuis van de Vierstroom hoeft dat niet. Zij bieden intensieve zorg in de thuissituatie. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis die de intensieve zorg kan bieden, maaltijden verzorgt én ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Deze zorg is prettiger voor de cliënt en kost uiteindelijk minder dan een verblijf in een verpleeghuis. Met de awards erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Ruim 10.000 mensen bepaalden mede de winnaars van de Zinnige Zorg Award.

Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op elf zorgvernieuwingen die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit Ab Klink (Lid Raad van Bestuur Coöperatie VGZ), Mariet Bolluijt (Manager Communicatie Patiëntenfederatie Nederland), Marc Kock (Radioloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis en met Breast Clinic de winnaar van de gouden Zinnige Zorg Award 2017) en Gerry Degen (Ledenraad Coöperatie VGZ) beoordeelde de vijf initiatieven die na de publieksronde als finalist overbleven. Verpleeg Thuis bleek dinsdag tijdens de finale van de Zinnige Zorg Award bij VGZ in Arnhem het meest veelbelovende initiatief en won daarmee – naast de gouden award - 10.000 euro. Met de prijs kan de winnaar verder werken aan innovatie in de zorg.

Juryrapport

De jury roemde de mate waarin het initiatief weerstand moest bieden tegen bestaande structuren. “Hiervoor is lef en overtuigingskracht nodig”, aldus juryvoorzitter Ab Klink, bestuurder van Coöperatie VGZ. 

Zilver & brons

Ziekenhuis Bernhoven met het initiatief ‘Ervaren artsen op de spoedeisende hulp’, sleepte dinsdag een zilveren award en 5.000 euro in de wacht. De bronzen award en 2.500 euro waren voor Vincent van Gogh / Proteion met ‘Beter omgaan met dementie en onbegrepen gedrag’ Vorig jaar won Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het initiatief dat ervoor zorgt dat je binnen een uur al de uitslag van je borstfoto krijgt bij het vermoeden op borstkanker. 

 
Contactgegevens
voor mediarelaties
Coöperatie VGZ
24/7
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam