Inkoopbeleid

Met ons inkoopbeleid streven we naar passende en doelmatige mondzorg voor onze leden. We stimuleren passende zorg, promoten specialisaties binnen de tandheelkunde en leveren een bijdrage aan het verlagen van administratieve lasten.

De hoofdpunten van ons inkoopbeleid

Passende en doelmatige zorg

We stimuleren passende en doelmatige mondzorg. Om overbehandeling te verminderen, stellen we onder andere duidelijke voorwaarden aan specifieke behandelingen.

Verlagen werkdruk

Om een bijdrage te leveren aan het verlagen van de werkdruk, bieden we bij sommige overeenkomsten de mogelijkheid om machtigingsvrij te werken.

 Onze hoofdpunten in het kort

Met ons inkoopbeleid zetten we samen met zorgaanbieders in op kwaliteit, toegankelijkheid, en betaalbaarheid van zorg. In deze video vertelt onze Chief Health Officer Cas Ceulen u over onze visie op zorginkoop: Samenwerken aan toekomstbestendige zorg.

 Duurzaamheid

Om een bijdrage te leveren aan een gezonde toekomst voor iedereen hebben we bij het inkopen van zorg steeds meer aandacht voor duurzaamheid. De zorgsector heeft namelijk een groot aandeel in de CO2-uitstoot, het grondstofverbruik en de afvalproductie in Nederland. Dat heeft ernstige gevolgen voor onze leefomgeving, gezondheid en gezondheidszorg. We vinden het belangrijk dat de zorgsector duurzamer wordt en daar kunnen wij aan bijdragen. Bijvoorbeeld door hierover met zorgaanbieders in gesprek te gaan, afspraken te maken en duurzame initiatieven te delen.

 Zinnige zorg in de praktijk: Good Practices

We moedigen initiatieven aan die bijdragen aan kwalitatief goede zorg. Als zorgaanbieder weet u het beste wat voor initiatieven dit zijn. Door samen met zorgaanbieders te werken aan zinnige, passende zorg komen we tot vernieuwende initiatieven die de zorg veranderen. 

Daarom zijn we actief op zoek naar innovatieve en bewezen praktijkvoorbeelden van zorgaanbieders. 'Good Practices' noemen wij dat. Op zoek naar inspirerende voorbeelden? Bekijk dan onze zinnige zorg initiatieven.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam