Inkoopbeleid

Met ons inkoopbeleid streven we naar passende en doelmatige mondzorg voor onze leden. We stimuleren passende zorg, promoten specialisaties binnen de tandheelkunde en leveren een bijdrage aan het verlagen van administratieve lasten.

 Onze hoofdpunten

Passende en doelmatige zorg

We stimuleren passende en doelmatige mondzorg. Om overbehandeling te verminderen, stellen we onder andere duidelijke voorwaarden aan specifieke behandelingen.

Verlagen van de werkdruk

Om een bijdrage te leveren aan het verlagen van de werkdruk, bieden we bij de overeenkomst Implantologie de mogelijkheid om machtigingsvrij te werken.

Belangrijke overkoepelende thema's

Om de transitie binnen de zorg te realiseren vinden wij naast de hoofdpunten ook overkoepelende thema's belangrijk. In ons inkoopbeleid houden we daarom rekening met de volgende thema's:

 Toekomstbestendige zorg

Zorg die ook in de toekomst uitvoerbaar en betaalbaar blijft: dat is toekomstbestendige zorg. We streven door vernieuwing en innovatie naar betere zorg voor de patiënt, minder druk op personeel en lagere kosten.

 Digitalisering

Passende zorg betekent steeds vaker een mix van digitaal en fysiek aangeboden zorg, zoveel mogelijk gepersonaliseerd en op maat. Ons uitgangspunt is zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.

 Duurzaamheid

De zorgsector heeft een groot aandeel in CO2-uitstoot, grondstofverbruik en afvalproductie in Nederland. We vinden het daarom belangrijk om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het zorglandschap.

 Arbeidsmarkt

Het personeelstekort in de zorg is een brede maatschappelijke uitdaging. Dit vraagt om radicale oplossingen. Daarom zoeken we samen met het zorgveld naar slimme innovaties om zorgpersoneel te ontlasten.

 Ledenbetrokkenheid

Samen met zorgaanbieders én met onze leden werken we aan goede zorg en een gezonder, vitaler Nederland. De betrokkenheid van onze leden bij deze missie en bij onze coöperatie is hierbij onmisbaar.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam