Coöperatie VGZ groeit met ruim 200.000 verzekerden

‘In één klap een hele stad erbij’

22-01-2019

VGZ kijkt terug op een succesvolle campagne met een recordgroei van ruim 200.000 verzekerden. ‘Dat is net zoveel als het aantal inwoners van de stad Groningen. In één klap hebben we een hele stad aan nieuwe verzekerden erbij’, vertelt CEO Tom Kliphuis trots. Mede dankzij de inzet op zinnige zorg samen met de alliantiepartners uit ons netwerk konden we een scherpere premie dan onze concurrenten in de markt zetten. Dat verklaart voor een belangrijk deel deze historische groei’ Sinds de invoering van de zorgverzekering in 2006 was de jaarlijkse verzekerdengroei bij één zorgverzekeraar nog nooit zo groot. VGZ heeft na dit overstapseizoen ruim 4 miljoen leden.  

Meer overstappers

Zorgverzekeraars Nederland liet eerder op basis van voorlopige cijfers van Vektis weten dat het aantal verzekerden dat is gewisseld van zorgverzekering is gestegen. Het voorlopige overstappercentage komt uit op 6.6%. Dit is 0.7% (ofwel 116.000 verzekerden) meer dan het voorlopige overstappercentage van vorig jaar. Het definitieve overstappercentage volgt na 1 februari. 

Aanvullende verzekering

Tegen de trend in bleef het percentage verzekerden met een aanvullende verzekering bij VGZ gelijk. Ruim 83% van de verzekerden bij VGZ heeft minimaal één aanvullende verzekering bovenop de basisverzekering.

Eigen Risico

Ook het aantal mensen dat het (vrijwillig) eigen risico ongemoeid liet bleef dit seizoen nagenoeg gelijk. Dezelfde stabiele cijfers zijn zichtbaar bij het aantal verzekerden dat koos voor een hoger eigen risico ten opzichte van vorig jaar.

Ambitie

Ook voor 2020 is het doel van VGZ om van de 4 grootste zorgverzekeraars de scherpste premie neer te zetten. Het laatste contract in het zogenaamde volmachtkanaal loopt eind 2019 af en is eerder uit kostenoogpunt niet verlengd. VGZ hoopt het verlies aan verzekerden dat daarmee gepaard gaat volgend jaar te compenseren met opnieuw een forse groei. 
 

Lees meer over de groei van VGZ in dit artikel op AD.nl

Contactgegevens
voor mediarelaties
Coöperatie VGZ
24/7
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam