Coöperatie VGZ beperkt premiestijging

Premieontwikkeling zorgverzekering_4
Premieontwikkeling zorgverzekering_4
10-11-2018

De premie van de VGZ Ruime Keuze Polis (natura) bedraagt volgend jaar € 120,95. Vergeleken met 2018 stijgt de maandpremie bij VGZ met € 4,75. Hiermee is de premieverhoging van VGZ meer dan de helft lager dan die het ministerie van VWS op Prinsjesdag aankondigde. De belangrijkste redenen voor het beperken van de premiestijging, zijn de eerste effecten van de Zinnige Zorg strategie van VGZ én het verlagen van de eigen bedrijfskosten met 7%, dankzij onder andere verdere digitalisering. 

De zorgpremie is jaarlijks een grote uitgave voor veel huishoudens. Coöperatie VGZ is blij dat zij erin slaagt de premiestijging al jaren beperkt en stabiel te houden. Samen met zorgaanbieders zorgen we voor goede en toegankelijke zorg met een betaalbare en stabiele premie voor onze verzekerden. 
Een kritische blik op de zorgkosten bij zorgaanbieders vraagt uiteraard om eenzelfde kritische blik op onze eigen kosten. Dit doen we onder meer door verdere digitalisering, gericht op extra gemak voor de klant, zoals de VGZ Zorg app.

Zinnige Zorg

Coöperatie VGZ sluit met steeds meer zorgaanbieders meerjarencontracten. Dankzij financiële zekerheid op de langere termijn, kunnen zorgaanbieders vernieuwingen ontwikkelen en doorvoeren zonder financiële risico’s. Zorgaanbieders ontwikkelen deze vernieuwingen met en voor de patiënt, omdat zij het beste weten wat Zinnige Zorg is. Enkele aansprekende voorbeelden van Zinnige Zorg zijn: 
De medisch specialist als eerste behandelaar op de SEH in Bernhoven
Binnen een paar uur de uitslag van een borstonderzoek in het Albert Schweitzer ziekenhuis
Het verpleeghuis naar het huis van de patiënt verplaatsen door de Vierstroom
Deze mooie voorbeelden van Zinnige Zorg laten zorg zien die beter is voor de patiënt en de zorg op termijn ook betaalbaar houdt. Mede dankzij deze inzet kunnen we stabiliteit aan onze klanten bieden.

Over het netwerk Zinnige zorg

Het netwerk Zinnige Zorg bestaat momenteel, naast VGZ, uit 11 ziekenhuizen, 3 GGZ-instellingen en 1 V&V instelling, met wie meerjarenafspraken zijn gemaakt. Het netwerk Zinnige Zorg heeft het gedachtegoed van Zinnige Zorg omarmd en werkt mee om deze beweging verder vorm te geven. De ambitie van het netwerk is om de zorg beter te maken voor de patiënt en de maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen om de zorg betaalbaar te houden, nu en in de toekomst. Meer informatie over het Netwerk Zinnige Zorg

 

 
Contactgegevens
voor mediarelaties
Coöperatie VGZ
24/7

Bekijk de animatie over de opbouw van de premie

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam