Extra informatie striktere naleving tariefbeschikking NZa voor prestatiecode V94

28-04-2021
Zoals eerder in het nieuwsbericht 'Striktere naleving tariefbeschikking NZa voor prestatiecode V94' vermeld, zijn wij - vanaf 1 september 2020 - voor prestatiecode V94 (de meervlaksvulling composiet) de tariefbeschikking van de NZa strikter gaan naleven. Dit betekent dat wanneer u deze prestatiecode niet volgens de tariefbeschikking bij ons declareert, desbetreffende declaratie door ons wordt afgewezen. Aangezien we hier nog geregeld vragen over ontvangen, leest u in onderstaand bericht meer informatie.

Wat staat er over prestatiecode V94 in de tariefbeschikking van de NZa?

In de tariefbeschikking staat opgenomen dat prestatiecode V94 alleen gedeclareerd mag worden voor een vulling waarbij ten minste één knobbel in de restauratie is opgenomen. Bekijk voor meer informatie de Prestatie- en tariefbeschikking Tandheelkundige zorg.

Wanneer wordt een declaratie van prestatiecode V94 door ons afgewezen?

Wanneer u prestatiecode V94 declareert voor een behandeling van een frontelement wijzen wij de declaratie vanaf heden af. Wij wijzen deze declaratie af, omdat er geen knobbel in de restauratie is opgenomen. Daarnaast zijn de snijranden van een frontelement niet aangemerkt als een knobbel.

Wilt u een behandeling van een frontelement declareren?

Dan kunt u deze behandeling declareren onder prestatiecode V93 (Drievlaksvulling composiet). U mag tweemaal de V93 tot maximaal het tarief van de V94 declareren. In 2021 is het tarief voor de V94 door de NZa vastgesteld op € 96,47.

Wat als uw declaratie is afgewezen?

U herkent de afgewezen declaratie voor een V94 in een frontelement aan de melding: 'Het is niet toegestaan een meervlakvulling op frontelementen te declareren'. Wanneer u een V93 declareert, kan het zijn dat ook deze declaratie wordt afgewezen, omdat u deze prestatie eerder heeft gedeclareerd. U kunt dan telefonisch contact met ons opnemen, zodat wij de declaratie voor u kunnen corrigeren. Het corrigeren van de declaratie duurt gemiddeld 3 werkdagen.  

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam