Passende zorg voor Mens en Milieu: Groen Doen We Samen!

De zorg is bedoeld om mensen beter te maken. Bij het leveren van zorg ontstaat echter ook milieuvervuiling. De zorg is namelijk verantwoordelijk voor 7% van de totale jaarlijkse Nederlandse CO2 uitstoot,  4% van het afval  en 13% van het grondstoffengebruik. Daarmee ontstaat een ongewenst neveneffect: de zorg maakt ook mensen ziek. 

Daarom organiseren we een bijeenkomst over verduurzaming van de zorg en het belang van planetaire gezondheid. Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de Groene Zorg Alliantie, ZonMw en Netwerk Jong VGZ. Samen kunnen we  een stap zetten naar groene zorg. 

logo Jong Netwerk VGZ
Logo Groene Zorg Alliantie
Logo ZonMw

Tijdens het avondprogramma kun je luisteren naar de visie van onze organisaties, inspirerende collega’s in dit vakgebied en vooral ook je eigen input met ons delen. We gaan samen verkennen hoe we een brug slaan tussen zorgverlening, kennis(ontwikkeling) en zorgverzekering. Wees welkom om bij te dragen aan de agenda van deze bijeenkomst. Deel je ideeën en stel je vragen over verduurzaming van de zorg en meld je aan!

Wanneer? Dinsdag 21 november van 17:15-20.30u

Waar? VGZ in Arnhem (nabij het Centraal Station)

Voor wie? Enthousiaste zorgverleners en professionals van ZonMW, de Groene Zorg Alliantie en Netwerk! Jong VGZ die met een frisse blik samen willen werken aan duurzame, groene zorg. 

Doel van de avond: Een brug slaan tussen zorgverlening, kennis(ontwikkeling) en zorgverzekeraars voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige, duurzame zorg.

Thema: Passende zorg is duurzame zorg. 

Programma

We ontvangen jullie graag vanaf 17:15 waarbij een lichte vegetarische maaltijd geserveerd zal worden. Om 18:00 uur zal het programma gestart worden door Marjo Vissers (CEO van Coöperatie VGZ), vervolgd door Anne Roosendaal, de klimaatdokter.

Hierna zullen ZonMw, de Groene Zorg alliantie en Coöperatie VGZ vertellen over de successen en uitdagingen rondom het thema duurzaamheid. Hoe dragen de verschillende organisaties bij aan duurzaamheid?

We horen hierbij ook graag van jullie en zullen tot slot met elkaar in gesprek gaan door middel van een “Open Space” waarbij de volgende vraag centraal staat: Wat is er nodig om samen de verduurzaming in de zorg te versnellen en zo komen tot passende zorg?  

Aanmelden

Meld je aan voor Passende zorg voor Mens en Milieu: Groen Doen We Samen! op dinsdag 21 november 2023.

NB: Er kunnen maximaal 60 mensen aansluiten bij de bijeenkomst, waarvan ongeveer 20 per organisatie. Om dit te realiseren ontvang je na het aanmelden een voorlopige automatische bevestiging. De aanmelding is pas volledig als je van ons een tweede mail ontvangt.


Oproep: geef je input op de centrale vraag

Voor de open Space kunnen alle deelnemers een thema, stelling of vraagstuk aanmelden. De centrale vraag van de open Space is: Wat is er nodig om samen de verduurzaming in de zorg te versnellen en zo komen tot passende zorg? Heb jij hierover al gedachtes of roept dit juist vragen bij je op? Deel dit via je aanmelding met ons, zodat we jouw input kunnen gebruiken tijdens de open Space. 

Open Space

Een open Space is een energieke manier om in groepjes aan de slag te gaan met het uitwerken van een thema. Deelnemers krijgen de gelegenheid om via een vraag of stelling met de deelnemers in discussie te gaan en samen tot een oplossing te komen. De deelnemers kiezen zelf waar ze aansluiten en kunnen van de ene groep naar de andere bewegen. Op deze manier kunnen we meerdere thema’s tegelijk bespreken en krijgt iedereen de ruimte om voor jou belangrijke punten aan te kaarten. 

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam