Gezondste organisatie van Nederland

Als zorgverzekeraar willen we voorop lopen om gezond leven makkelijker te maken. En de zorg te blijven verbeteren. Dat doen we met nieuwe ideeën en oplossingen waarmee we allemaal meer grip krijgen op onze gezondheid en zorg. We werken dagelijks aan innovaties voor gezondheid en zorg. Van allerlei diensten en producten die gezond leven makkelijker maken, tot de nieuwste manieren om behandeld te worden. Slimme oplossingen waarmee heel Nederland vooruit kan. Onze purpose is dan ook: Samen werken aan een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg voor iedereen.

Maar hoe werken we bij VGZ nu aan een gezonder Nederland? Dat begint óók bij onszelf. Wij hebben al het Gezondste kantoor van Nederland. Dankzij de WELL-certificering hebben we de gezondste werkomgeving voor VGZ-medewerkers. Onze volgende ambitie is om de gezondste organisatie van Nederland te zijn.

We hebben eerst gekeken naar welke componenten, drivers en thema’s horen bij het zijn van de gezondste organisatie. Daar is onderstaand model uitgekomen.

Organisaties in Nederland gezonder maken

Op dit moment staan we aan het begin van onze reis naar de gezondste organisatie van Nederland. Het is voor ons de start om samen met vele organisaties Nederland gezonder te maken. Dit kunnen we alleen samen bereiken en daarom starten wij deze beweging. We nemen u graag mee op onze reis en hopen dat u samen met ons in beweging komt. De komende tijd gaan we deze pagina aanvullen en hier over te vertellen.

Meer weten over de gezondste organisatie?

Wilt u meer weten over onze ambitie of aansluiten bij de beweging? Neem contact op met Tielke Sterk of Joost Doelman.

Gezond organiseren

Hoe wij gezond organiseren en samenwerken kun je met eigen ogen bekijken tijdens onze Quarterly Business Review. Ieder kwartaal plannen wij ons werk tijdens een live bijeenkomst op ons kantoor in Arnhem. Belangstellende kunnen hierbij aanwezig zijn om meer te leren over onze werkwijze. Meld je aan om bij de eerstvolgende QBR te zijn! 

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam