VGZ: kijk goed naar eigen risico

27-11-2015
VGZ maakt werk van betaalbare zorg. Dat bleek deze maand al toen bekend werd dat VGZ de enige grote zorgverzekeraar is die de basispremie in 2016 niet verhoogt. Er is nog meer goed nieuws: VGZ is de enige zorgverzekeraar bij wie gebruik van voorkeursgeneesmiddelen niet ten koste gaat van het eigen risico. VGZ adviseert consumenten daarom bij het kiezen van een nieuwe polis niet alleen te kijken naar de premie, maar ook naar de invloed van zorggebruik op het eigen risico. 
Zorgverzekeraar VGZ wijst consumenten er vanaf nu nadrukkelijk op dat zij geld in hun portemonnee houden door te kiezen voor preferente medicijnen; merkloze middelen die dezelfde werking hebben als duurdere medicijnen, maar voor een fractie van de prijs. Gebruik van die middelen gaat niet ten koste van het eigen risico. Bij de apotheek gelden echter wel de gebruikelijke terhandstellingskosten, die verzekerden wel uit hun eigen risico betalen.

Profiteren


VGZ is de enige zorgverzekeraar  die het eigen risico al sinds 2008 op deze manier veilig stelt voor haar leden. In totaal kunnen 1,2 miljoen VGZ-verzekerden profiteren van de vrijstelling. VGZ staat voor betaalbare zorg en maakt er ook daadwerkelijk werk van.

Maximum

In 2016 is het eigen risico vastgesteld op 385 euro per verzekerde. Eerder meldde VGZ al dat verdere verhoging van het wettelijke eigen risico niet wenselijk is. Betalingsproblemen bij mensen met een lager inkomen zijn dan het gevolg, net als het mijden van zorg. Dat laatste is uit het oogpunt van gezondheid zeer onwenselijk
VGZ onderzoekt de mogelijkheid om volgend jaar meer zorg vrij stellen van eigen risico. Daarvoor lijkt wel eerst een verandering van wetgeving nodig. Daarna kunnen we vervolgstappen zetten.
 
(klik op de afbeelding om te downloaden als pdf)
Contact met woordvoering
Coöperatie VGZ
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam