Positief resultaat in 2018 van 81 miljoen

16-04-2019
Coöperatie VGZ heeft in 2018 een positief resultaat behaald van €81 miljoen (2017: - € 107 miljoen). De belangrijkste verklaringen voor dit resultaat zijn: de eerste effecten van de zinnige zorg strategie, het succesvol verlagen van de bedrijfskosten -onder andere door verdere digitalisering- en een meevaller op oude jaren. Daarnaast groeide het verzekerdenaantal met bijna 200.000. Dit is de grootste groei in de historie van Coöperatie VGZ. Hiermee heeft ons verzekerdenaantal de grens van 4 miljoen weer doorbroken. Voor de komende jaren streven we naar een stabiel premiebeleid. 

Door de verdere invoering van zinnige zorg, scherpe zorginkoop en optimale bedrijfsvoering kon VGZ de premiestijging voor 2019 beperken tot 4,75 euro per maand. Daarmee is de VGZ-premie van de naturapolis de laagste van de vier grote verzekeraars. VGZ heeft in 2018 van de 11 miljard euro aan ontvangen premies 10,5 miljard euro uitgegeven aan zorgkosten. Daarnaast slaagde VGZ erin de beheerskosten verder te laten dalen met 7%.

 

Kees Hamster, CFO: ‘Terugkijkend op 2018 ben ik trots op de verbeteringen in onze dienstverlening, de verdere groei van zinnige zorg, het stroomlijnen van onze organisatie en het opnieuw kunnen neerzetten van een scherpe premie, met als klap op de vuurpijl de historische groei van ons ledenbestand met bijna 200.000. Ik zie deze groei als een bevestiging dat onze strategie werkt: we maken, geholpen door zorgaanbieders en met het oog op patiënten, de zorg beter en betaalbaarder en onze service klantvriendelijker.’

Meer informatie 

Lees de uitgebreide toelichting op de jaarcijfers 2018, bekijk dit filmpje met RvB-voorzitter Tom Kliphuis, het overzicht met de belangrijkste kengetallen of lees het Maatschappelijk Jaarverslag 2018. 
Op de pagina Feiten & Cijfers staat alle informatie rondom de jaarcijfers verzameld.

Contact met woordvoering
Coöperatie VGZ
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam