Zinnige Zorg: medicijn tegen een zorginfarct?

24-10-2019
De zorg in Nederland is goed. Nederlanders zijn heel tevreden over de kwaliteit en de beschikbaarheid van zorg in ons land. Tegelijkertijd maken ze zich zorgen. Het tekort aan personeel in de zorg loopt op en de kosten blijven stijgen. Als we niets doen, is het de vraag of onze kinderen en kleinkinderen nog de zorg kunnen krijgen die nodig is. Wat kunnen we doen om een dreigend zorginfarct te voorkomen?
Zinnige Zorg

VGZ stimuleert en steunt initiatieven om de zorg duurzaam te verbeteren en ook in de toekomst beschikbaar en toegankelijk te houden. Wij werken daaraan via Zinnige Zorg: betere zorg voor de patiënt, gebaseerd op ideeën van zorgverleners. Het zorgt voor zorg die beter past bij wat patiënten echt belangrijk vinden, die zorgverleners aanspreekt op hun professionaliteit én die geleverd wordt met minder mensen en tegen lagere kosten. 

Maar… hoe ziet de praktijk eruit? 

Krijgen zorgverleners voldoende ruimte om zorg te leveren die echt passend is? En wat te doen als zorginstellingen géén verantwoordelijkheid lijken te nemen voor het beperken van de kostengroei? Met hoofdlijnakkoorden streeft de politiek ernaar om de zorg toekomstbestendig te maken, nieuwe medewerkers aan te trekken en de kostenontwikkeling te beheersen. Hoe realistisch zijn die landelijke afspraken eigenlijk? Daarover gaat ‘In debat bij VGZ’:

Wanneer: donderdag 21 november 2019
Tijd: 19.00 tot 20.30 uur (soep en broodjes vanaf 18.30 uur)
Locatie: Coöperatie VGZ, Arnhem

Aanmelden

 


Debatteert u mee?

Met In debat bij VGZ geven we iedereen een podium die zich betrokken voelt bij de zorg in Nederland. Samen met patiënten, verzekerden, zorgverleners, deskundigen en beleidsmakers zoeken we naar oplossingen voor knelpunten in de zorg. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar uw mening of vragen.

Heel graag tot ziens op donderdag 21 november in Arnhem.

Namens Coöperatie VGZ,


Ab Klink,
Lid Raad van Bestuur

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam