VGZ Zorgapp genomineerd voor Computable Award

26-07-2018
De VGZ-zorgapp is genomineerd voor de Computable Award 2018 in de categorie ‘ICT-project van het jaar in de Zorg’. ‘Deze nominatie is een prachtige erkenning voor de manier waarop we onze klant willen helpen de zorgzaken zo snel en eenvoudig mogelijk te regelen’, vertelt een trotse Jeroen Görtzen, digitaal expert en missieleider app.

Het juryteam van de Computable Awards 2018 vindt de VGZ-app met name interessant door de multidisciplinaire manier waarop deze service is ontwikkeld. ICT’er en marketeers die agile samenwerken in het Building Block app en direct in verbinding staan met de klant. 

Snelle en makkelijk service voor de klant

De VGZ Zorgapp biedt bovendien meer dan declareren alleen. De klant kan zijn dagelijkse zorgzaken via de app eenvoudig regelen. Zo kost het declareren van een nota nog maar 10 seconden en is een betaling in 30 seconden afgehandeld.’ 

Aantoonbaar succesvol

Het juryrapport is niet alleen lovend over de klantvoordelen dankzij de app. De succesvolle manier waarop VGZ de app integreert met de bedrijfsvoering van VGZ is onder meer te zien in de effecten op hoge tNPS (tevreden klanten die VGZ promoten) en de lage CES (hoeveelheid moeite die klanten hebben bij het regelen van hun zorgzaken). 

Aantal downloads en gebruikers blijft stijgen

‘We zijn erg blij met deze nominatie’, zegt Görtzen. ‘Vooral omdat deze samengaat met een hoge klantwaardering en een steeds verder stijgend aantal downloads en gebruikers. Deze nominatie helpt om ook andere klanten de vele voordelen van de zorgapp te doen inzien. 

Niet stilstaan

De nominatie leert ons ook dat we vooral door moeten gaan met deze koers. Op dit moment kun je bijvoorbeeld declareren, eigen risico inzien, vergoedingen zoeken, een factuur bekijken en betalen. Daar voegen we binnenkort vernieuwingen aan toe die het regelen van dagelijkse zorgzaken nog eenvoudiger maken (zoals het kunnen inzien van je actuele verbruik van bijvoorbeeld fysiotherapie).

Bent u ook tevreden over de VGZ Zorgapp? Dan kunt u uw waardering laten blijken door voor 7 oktober 2018 ook te stemmen via de stempagina van de Computable Awards (categorie ‘Beste ICT project in de Zorg’).

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam