VGZ zet in op Mindfulness

18-10-2018

Enkele jaren geleden was Coöperatie VGZ een van de eerste zorgverzekeraars die besloot mindfulness trainingen te vergoeden. Daarnaast werd een mindfulness app ontwikkeld. Deze app is inmiddels uitgegroeid tot een van de succesvolste gezondheidsapps van Nederland met een half miljoen downloads en ruim 40.000 actieve gebruikers per maand. 

 
Aantoonbaar effectief

Uit onderzoek van de UvA blijkt dat de gebruikers van de VGZ mindfulness app hier aantoonbaar mee geholpen zijn. Ze hebben minder last van negatieve psychologische en sociale factoren en hebben minder mentale klachten. De app wordt dan ook steeds meer door professionals, zoals psychologenpraktijken en huisartsen geadviseerd en voorgeschreven. 

Actualisering en uitbreiding Mindfulness App 

Gezien het succes en de effectiviteit van de app is, deze onlangs uitgebreid en geactualiseerd. Er zijn 15 nieuwe oefeningen aan de app toegevoegd en het design is vernieuwd. De app is te downloaden via de App Stores en blijft gewoon gratis beschikbaar voor verzekerden en niet-verzekerden van VGZ. Met de app willen we onnodig medicijngebruik terugdringen en een gezonde leefstijl stimuleren.
 

Mindfulness-bijeenkomst voor huisartsen

Op 19 november organiseert VGZ samen met het Centrum voor Mindfulness van het Radboud UMC, Arts en leefstijl en BFC Mindfulness & Compassie een gratis informatiebijeenkomst over Mindfulness voor huisarts, specialisten, POH en andere geïnteresseerde zorgprofessionals. Wilt u erbij zijn, dan kunt u zich nu inschrijven.

Wanneer: 19 november 2018
Tijd: 18.00 tot 20.30 uur (inloop en een kleine maaltijd vanaf 17.30 uur)
Locatie: Coöperatie VGZ, Nieuwe Stationsstraat 12, Arnhem
Deelname is gratis

Anne Speckens

Barbara Doeleman - Van Veldhoven Anne Wolfs
Professor Speckens (hoogleraar psychiatrie, directeur Radboud UMC Centrum voor Mindfulness) geeft een lezing over mindfulness en wetenschappelijke evidentie. Barbara Doeleman - Van Veldhoven (directeur BFC Mindfulness & Compassie) gaat in op de relevantie van mindfulness voor zorgprofessionals.  Anne Wolfs (Mindfulness trainer en oprichtster van 'Een kwestie van Aandacht') was nauw betrokken bij de totstandkoming van de VGZ Mindfulness App. 

Klik op de inschrijflink voor meer informatie en het programma* van de avond.

*Onder voorbehoud van wijzigingen

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam