VGZ rondt contractering ziekenhuizen 2017 af

16-12-2016
Coöperatie VGZ heeft voor de ziekenhuiszorg in 2017 contracten gesloten met alle 80 ziekenhuizen. Daarmee is goede en betaalbare zorg gecontracteerd voor ruim 4 miljoen verzekerden in heel Nederland. Het resultaat van de onderhandelingen draagt bij aan de opdracht van VGZ: het realiseren van zorg die toegankelijk en betaalbaar is, nu en in de toekomst. 

Bij de contractering voor het komend jaar heeft VGZ afspraken gemaakt over samenwerking, kwaliteit en service. Daarnaast is specifiek gelet op het verkleinen van de tariefverschillen tussen ziekenhuizen. VGZ wil voorkomen dat verzekerden onnodig hoge rekeningen moeten betalen. Veel behandelingen vallen immers onder het eigen risico.

Tom Kliphuis, voorzitter van de Raad van Bestuur van VGZ: "Ik ben er trots op dat we met álle ziekenhuizen een contract hebben kunnen sluiten. We hebben daarbij goede afspraken gemaakt over het beheersen van de zorgkosten. Op die manier hebben we ook voor komend jaar een bescheiden premiestijging kunnen realiseren. Doordat we al vroeg begonnen zijn met het vragen van offertes, hadden we op 19 november al met een recordaantal ziekenhuizen een contract.”

Meerjarencontracten gericht op zinnige zorg

Coöperatie VGZ heeft met negen ziekenhuizen en een ggz-instelling afspraken gemaakt op basis van meerjarencontracten. Op deze manier zijn we in staat om samen te werken aan zinnige zorg: betere zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten. Binnen deze tien zorginstellingen wordt, op initiatief van artsen en andere zorgverleners, gewerkt aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg.

Ab Klink, binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de zorginkoop: “Het is mooi om te zien dat we met steeds meer zorgaanbieders duurzame afspraken kunnen maken. We stimuleren bijvoorbeeld dat artsen langer praten met patiënten, waardoor de kwaliteit van de zorg omhoog gaat. Ook stimuleren we artsen om overbehandeling, die schadelijk is voor patiënten, te voorkomen".

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam