VGZ neemt afscheid van Karien van Gennip

Marjo Vissers benoemd als tijdelijk voorzitter Raad van Bestuur / CEO

Marjo Vissers - Kuijpers (copyright David van Haren)
11-01-2022

Karien van Gennip is gisteren vanwege haar beëdiging tot minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid teruggetreden als voorzitter Raad van Bestuur / CEO van Coöperatie VGZ. Van Gennip startte op 1 november 2020 bij de coöperatie. Vanochtend heeft de Raad van Commissarissen van VGZ bekendgemaakt dat Marjo Vissers – Kuijpers, de huidige Chief Health Officer (CHO), is benoemd in de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur / CEO voor de duur van zes maanden. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van toetsing door de toezichthouder. De RvC beraadt zich in die periode op de definitieve opvolging.

Trots op benoeming Karien van Gennip

Ron Icke, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), geeft aan dat hij ‘met gevoel van trots maar ook met pijn in het hart’afscheid neemt van Karien van Gennip. “Karien is een bijzonder gewaardeerde, krachtige en voortvarende bestuurder en collega. Zij heeft in een relatief korte periode veel gerealiseerd binnen VGZ. In het werkveld van de zorg en gezondheid en in de samenwerking met vele partners. Wij vinden het erg jammer dat zij ons nu al verlaat. Maar we zijn tegelijkertijd trots dat ze gehoor heeft gegeven aan de oproep om de zware en verantwoordelijke functie van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te gaan vervullen. Ook hier kan zij het verschil maken.”

Blij met benoeming van Marjo Vissers als tijdelijke voorzitter RvB / CEO

“Gelukkig is Marjo Vissers bereid om de komende tijd de rol van voorzitter Raad van Bestuur / CEO te vervullen”, aldus Ron Icke. “Marjo kennen we als een uiterst bevlogen en ervaren collega en lid van het Executive Committee van VGZ, die de zorg én onze organisatie heel goed kent. We hebben er als RvC alle vertrouwen in dat zij VGZ, samen met de andere ExCo-leden, gedurende de komende periode op een goede wijze zal besturen. Deze snelle benoeming geeft ons als RvC de ruimte om ons in de komende zes maanden te beraden over de definitieve invulling van de functie van voorzitter Raad van Bestuur / CEO voor de toekomst.”

Toekomstbestendig maken van de zorg

Marjo Vissers: “Onze strategie staat als een huis en in de komende periode gaan we daarin samen mooie en goede vervolgstappen zetten. De zorg echt toekomstbestendig maken met passende relevante oplossingen voor onze leden is nu belangrijker dan ooit. Ik vind dat we daarover binnen VGZ heel goed hebben nagedacht en ook echt iets te bieden hebben. Juist daarom is het voor mij een enorme eer om hieraan gedurende de komende maanden in de rol van voorzitter Raad van Bestuur / CEO samen met mijn collega’s in het ExCo verdere invulling te geven. Ik ga dat dus ook met heel veel plezier doen.”

Marjo Vissers is momenteel lid van het Executive Committee van VGZ en als Chief Health Officer (CHO) verantwoordelijk voor de portefeuille Health: zorginkoop (Zvw en Wlz) en voor de dagelijkse aansturing van zorg en zorginkoop alsmede relatiemanagement met aanbieders op het vlak van zorg en gezondheid.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam