VGZ app de allereerste met Waarmerk Drempelvrij

Samen op weg naar drempelvrij online voor iedereen

05-10-2022
Mooi nieuws tijdens de week van de toegankelijkheid: de VGZ app heeft het Waarmerk Drempelvrij ontvangen. De app voor verzekerden van VGZ is de allereerste mobiele app met dit waarmerk op niveau AA. Dat is voor het Waarmerk Drempelvrij het hoogste niveau met 2 sterren. Dat betekent dat onze app gebruikt kan worden door iedereen. Dus ook door mensen met een tijdelijke of permanente beperking. Dit waarmerk is nog niet eerder uitgereikt voor een app en dus zijn wij met recht trots op deze waardering.

Een coöperatieve zorgverzekering voor iedereen

Ruim 1 op de 4 verzekerden heeft 1 of meer beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan kleurenblind zijn, dyslexie hebben of moeite hebben met digitale kanalen. De verwachting is dat dit aantal door vergrijzing nog zal stijgen. Daarnaast kan iemand ook wel eens te maken hebben met een tijdelijke beperking, zoals een gebroken arm. We willen er voor al deze mensen zijn. We streven er naar dat onze website en app voor iedereen, in elke situatie te gebruiken is.

Primeur voor de VGZ app

Dat we daarin zijn geslaagd, is bevestigd: onze app is bekroond met het Waarmerk Drempelvrij. Stichting Drempelvrij heeft daarvoor 15 schermen van onze app getest. Deze voldoen aan de regels voor toegankelijkheid (de WCAG 2.1 AA richtlijnen). En daarmee hebben we het 'Waarmerk Drempelvrij' niveau AA verdiend. Er zijn al zo’n 50 websites die het waarmerk dragen, maar het is voor het eerst dat een mobiele app het waarmerk krijgt.

Digitale inclusie

Ongeveer 2,5 jaar geleden zijn we gestart met het toegankelijk maken van onze digitale diensten. Iedereen moet gebruik kunnen maken van onze website en app. We noemen dat digitale inclusie. Een superbelangrijke voorwaarde in een tijd waarin digitalisering aan de orde van de dag is. Want ook al is iemand nog zo handig online: zonder een toegankelijke website of app is het lastig om de juiste informatie te vinden én begrijpen. Die toegankelijkheid zorgt er dus voor dat iedereen digitaal mee kan doen.

Door met een waarmerk voor vgz.nl

Ook voor vgz.nl willen we dit jaar nog het Waarmerk krijgen. Volgend jaar zijn de websites van onze andere labels en de Mijn Omgeving aan de beurt. De controle voor het Waarmerk gebeurt met een steekproef. Dus het blijft zaak om steeds te optimaliseren en verbeteren. Want ook in de toekomst willen we natuurlijk toegankelijk zijn én blijven voor al onze verzekerden.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam