Verzekerden van Coöperatie VGZ kunnen ook in 2024 terecht bij Bergman Clinics

25-09-2023

De verzekerden van VGZ kunnen net als afgelopen jaar ook in 2024 weer terecht bij de meer dan zeventig Bergman focusklinieken voor planbare medische zorg, die zich richten op onder meer orthopedie, oogzorg, gynaecologische zorg, huidzorg en KNO-zorg. VGZ en Bergman Clinics hebben afspraken gemaakt over zinnige en passende zorg en doelmatigheid van zorg.

Het contracteringsseizoen is inmiddels echt van start. De zorgverzekeraars en zorgaanbieders voeren gesprekken over de contracten voor 2024. Het streven is dat de contracten op 12 november rond zijn. Het contract tussen Coöperatie VGZ en Bergman Clinics, de leidende landelijke keten van focusklinieken, is nu al afgesloten voor 2024.

Cas Ceulen, Chief Health Officer bij Coöperatie VGZ: “We zijn blij dat we nu al goede afspraken hebben gemaakt met Bergman Clinics voor 2024. Deze afspraken dragen bij aan de toegankelijkheid van zorg voor onze leden en ook aan de betaalbaarheid. Dit is ontzettend belangrijk, gezien de grote uitdagingen in de zorg waar we allemaal voor staan.”

Emile van Oorschot, CEO Bergman Clinics Nederland: “Wij zijn blij met de nieuwe afspraken en verdieping van onze strategische samenwerking met VGZ. We kijken ernaar uit de komende jaren bij te dragen aan de toegankelijkheid van hoogkwalitatieve planbare medische zorg voor alle VGZ-verzekerden. Met passende zorg als leidend principe gaan we samen vormgeven aan de benodigde transitie van het zorgstelsel.”

Stappen zetten op vlak van digitale zorg

VGZ en Bergman hebben in het contract ook afspraken gemaakt over digitalisering van zorg. Zo zetten zij onder andere in op een digitale patiëntreis. Patiënten kunnen bij Bergman digitaal afspraken maken, wijzigen en worden voorafgaand aan hun afspraak digitaal geïnformeerd. Zo kan 85% van de patiënten die doorverwezen worden naar Bergman vanuit ZorgDomein, al meteen online een eerste consult plannen. Dit zorgt voor minder administratieve lasten bij het zorgpersoneel van Bergman en patiënten ervaren meer regie. Patiënten die hulp willen bij het maken van een afspraak, worden uiteraard geholpen door medewerkers van Bergman.
 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam