Veertien kanshebbers voor Zinnige Zorg Award 2021

19-05-2021
Veertien zorginstellingen maken kans op de Zinnige Zorg Award 2021. De Zinnige Zorg Award is dé award op het gebied van innovatieve initiatieven in de zorg die bewezen effectief zijn en bedacht door zorgverleners zelf. De uitreiking van deze lustrumeditie vindt plaats op dinsdag 1 juni.

 

Nederlandse publiek kiest de finalisten

Uit de 14 genomineerden kiest het Nederlandse publiek vijf finalisten. Stemmen kan van 10 tot en met 30 mei via de website van VGZ. Tijdens een speciale finaleavond kiest een deskundige jury de winnaar van dit jaar. Dit digitale event vindt live plaats op dinsdagavond 1 juni vanuit het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem.

Drie podiumplaatsen

De genomineerden dingen mee naar drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). Met het geld kunnen de zorgaanbieders hun zinnige zorg initiatief nog verder uitbreiden.

Met elkaar, voor elkaar, voor een gezonder Nederland

VGZ is een coöperatie. Met onze leden en partners werken we samen aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg. We zijn voor onze leden en hun naasten dé partner voor persoonlijke oplossingen voor gezondheid en zorgvragen. Karien van Gennip, bestuursvoorzitter van Coöperatie VGZ: “Het huidige zorgstelsel in Nederland is één van beste in Europa. Hier mogen we trots op zijn! Maar het kan altijd beter. Zeker nu we aan de vooravond staan van een nieuwe realiteit en de zorg echt op een kantelpunt staat. Digitalisering, nieuwe technologie en andere manieren van werken stimuleren innovatie. De patiënten vragen hier ook om, er is een patiëntenrevolutie op komst! VGZ zoekt en stimuleert ideeën die innovatie mogelijk maken en zet deze met de Zinnige Zorg Award graag in de schijnwerpers. Met elkaar, voor elkaar, voor een gezonder Nederland.”

Eerdere winnaars Zinnige Zorg Award:

2019: Catharina Ziekenhuis met Thuiszorg niet nodig met stoma
2018: De Vierstroom uit Gouda met Verpleeg Thuis
2017: Albert Schweitzer Ziekenhuis met BreastClinic
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam