Tom Kliphuis neemt afscheid van Coöperatie VGZ

26-02-2020
Na ruim 5 jaar legt Tom Kliphuis zijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ neer. Hij start per 1 april 2020 als CEO bij VIVAT NV. VIVAT is het moederbedrijf van onder meer Zwitserleven, Reaal, nowGo en ACTIAM.

Alfred Levi, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ reageert:
“Tom heeft een bijzonder grote en blijvende bijdrage geleverd aan de organisatie. Onder zijn leiding is Coöperatie VGZ een veel gezonder en sterker bedrijf geworden. Met de strategie van zinnige zorg is VGZ een betekenisvolle speler geworden in de wereld van zorg. Met dergelijke prestaties zien we Tom vanzelfsprekend met tegenzin vertrekken, maar wensen hem uiteraard veel succes bij VIVAT. Daar liggen andere uitdagingen voor hem in het verschiet. De Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ is Tom zeer dankbaar voor zijn bijzondere bijdrage in de afgelopen jaren.” 

Tom Kliphuis is trots
“Na ruim 5 mooie jaren bij Coöperatie VGZ is het voor mij een goed moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In deze periode is de organisatie flink veranderd en hebben we een nieuwe en succesvolle koers uitgezet met onze zinnige zorg strategie. VGZ is inmiddels een toonaangevende speler in het zorgveld. Samen met zorgaanbieders zorgen we ervoor dat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg ook op lange termijn behouden blijft. Dat is iets om trots op te zijn. Het is een eer geweest om dit mooie bedrijf te mogen leiden. Ik ga me nu richten op een ander vraagstuk; hoe zorgen we ervoor dat ons prachtige pensioenstelsel de beloftes kan inlossen waar zoveel burgers in dit land op rekenen?”

Opvolging
Tom Kliphuis (1964) was voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ sinds 2014. Met het aangekondigde vertrek van Kliphuis buigt de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ zich over zijn opvolging. Daarover zal op een passend moment nader worden bericht.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam