Succesvolle campagne Geldfit.nl

28-04-2021
Vorige maand verwelkomde de site Geldfit.nl de 500.000e bezoeker. Steeds meer mensen gebruiken dit platform om anoniem inzicht te krijgen in hun financiële situatie en ontvangen waar nodig de juiste hulp. Eerder sloot Coöperatie VGZ zich aan bij de Nederlandse Schuldhulproute en helpen we bij een landelijke aanpak van betalingsproblemen. Zo kunnen we verzekerden snel de juiste hulp bieden. Daarbij werken we nauw samen met gemeenten en bewindvoerders.


Verder kijken dan naar betaalachterstand


Het promoten van dergelijke platforms past bij onze strategie om leden met gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door betalingsproblemen te verwijzen naar welzijnsinstanties. Jojanneke Hendriks, clusterleider: '“Als VGZ willen we samen met onze leden verder kijken naar hun situatie dan alleen de betaalachterstand bij ons. Reiken de financiële problemen verder, dan verwijzen wij door naar de juiste hulp via de Nederlandse Schulphulproute. Dit doen we onder andere via onze brieven, online kanalen en mailings. En nu ook aan de telefoon. Daar brengen we onze leden warm en direct in contact met lokale hulpverlening. We verlagen daarmee de drempel en onze leden voelen zich hiermee heel erg geholpen.”

Direct inzicht in hulpinstanties


Als mensen de online test op Geldfit.nl invullen, krijgen ze direct inzicht waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen. In het eerste kwartaal van 2021 kon ruim een derde zijn of haar financiële problemen niet zelf oplossen en werd doorverwezen naar gemeentelijke schuldhulpverlening. Iets meer dan de helft van de bezoekers van Geldfit.nl had genoeg aan online tools van bijvoorbeeld Nibud, Wijzer in Geldzaken of kon zelf met de schuldeiser een regeling treffen. De rest van de bezoekers kwam uit bij vrijwilligersorganisaties, zoals Fikks, Humanitas of SchuldHulpMaatje.


Wat doet VGZ verder?


We hebben een actief en preventief beleid voor het voorkomen van betalingsachterstanden en schulden. Wij doen dit bijvoorbeeld met de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Almere en alle Zuid-Limburgse gemeenten. Met meer dan 135 van de in totaal 352 gemeenten in ons land hebben we een collectieve zorgverzekering.

Meer informatie over Geldfit? Ga naar www.geldfit.nl
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam