ParkinsonNet wint prestigieuze Harvard-prijs

14-04-2015
Coöperatie VGZ heeft samen met Radboudumc en CZ op 9 april een internationale zorgprijs gewonnen: de Value-Based Healthcare Prize 2015 voor ParkinsonNet. Deze prijs beloont vernieuwende zorginitiatieven die aantoonbaar toegevoegde waarde hebben voor de patiënten, de samenwerking tussen zorgverleners verbeteren en zorgkosten helpen terugdringen.  
“De prijs is voor ons een bevestiging dat samenwerken voor goede zorg loont”, aldus Marjo Vissers, divisievoorzitter Zorginkoop en zorgvernieuwing bij VGZ. “het sluit fantastisch aan op ons motto ‘Voor goede zorg, zorg je samen.’ Bovendien zien we het als een aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan.”
 

Gezondheidseffect belonen

“Als vervolg op ParkinsonNet zijn we samen met CZ bezig met een innovatief experiment ’Pay for performance’ in de regio Nijmegen. Zorgverleners worden daarin beloond voor de bereikte gezondheidseffecten en niet langer voor wat ze doen. We zijn optimistisch over de resultaten tot nu toe.”
 

Waardevolle prijs

De prijswinnaar wacht geen cheque, maar iets van veel grotere waarde: nauwe samenwerking met en toegang tot de kennis van het internationaal vooraanstaande Value Based Healthcare Center Europe en de Harvard University. Dit is van groot belang om de vernieuwende werkwijze binnen ParkinsonNet verder te ontwikkelen.
 

Jury vol lof

De jury, met de befaamde zorgeconoom professor Michael Porter, een redacteur van het toptijdschrift New England Journal of Medicine en andere gerenommeerde academici aan boord, prijst ParkinsonNet voor de manier waarop verbeteringen zijn bereikt. Vooral de patiëntgerichtheid, de nationale dekking van het netwerk en de substantiële kwaliteitsverbetering en kostenreductie oogsten lof.
 

Over ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2700 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit vanuit het Radboudumc opgezette netwerk. Zie ook www.parkinsonnet.nl
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam