Noordwest Ziekenhuisgroep en VGZ maken meerjarenafspraken

27-10-2016
Noordwest Ziekenhuisgroep, met locaties in Alkmaar en Den Helder, en Coöperatie VGZ sluiten een partnerschap voor drie jaar. De gemaakte afspraken bieden zekerheid aan een grote groep inwoners in de betrokken regio’s. Univé Zorg, de grootste zorgverzekeraar in Noord-Holland Noord is namelijk onderdeel van Coöperatie VGZ. Noordwest wordt door VGZ gezien als strategisch partner in het realiseren van ‘zinnige zorg’. 
eide organisaties zijn ervan overtuigd dat door de langdurige samenwerking de zorg kwalitatief beter en betaalbaarder wordt. Thema’s in de gemaakte afspraken zijn onder meer: continuïteit van zorg in de regio, zinnige zorg en het inzetten en uitrollen van good practices op dat terrein.
 

Meerjarige afspraken

Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ: “Wij kiezen er als grootste verzekeraar in de regio bewust voor om meerjarige afspraken te maken met Noordwest Ziekenhuisgroep. De ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder worden daarmee lid van de groep koplopers op het terrein van zinnige zorg. Daarbij staan patiënten centraal: samen met artsen werken we voor hen aan betere zorg, tegen lagere kosten.”
 

Stabiele basis

Jurgen Sernee, lid van de Raad van Bestuur van de Noordwest : “We hebben afspraken gemaakt die een stabiele basis bieden voor de komende drie jaar. Het biedt ons de mogelijkheid verder te investeren in verbetering en vernieuwing van de zorgverlening en onze gebouwen hierop aan te passen.”
 

Good practices

VGZ heeft met een aantal andere ziekenhuizen ook langdurige overeenkomsten getekend, waardoor het mogelijk is om samen met die ziekenhuizen de zorg te verbeteren. Dat gebeurt door het uitwisselen en waar mogelijk opschalen van good practices. Klink: “Artsen  weten als geen ander waar de zorg beter kan. Onze werkwijze nodigt hen actief uit om initiatieven voor verbetering aan te dragen.” Sernee: “De goede voorbeelden uit Alkmaar en Den Helder kunnen door het gekozen partnerschap snel gedeeld worden met andere ziekenhuizen en andersom.”
 

Hartcontroles door huisartsen

Cardioloog Jan Hein Cornel van Noordwest Ziekenhuisgroep geeft een voorbeeld: “Het succesvolle regionale programma op het gebied van cardiovasculaire risicomanagement is zo’n voorbeeld. Samen met de huisartsen uit de regio hebben we de zorg rondom hart-vaatziekten opnieuw ingericht. Deze patiënten worden nu bij hun eigen huisarts preventief gecontroleerd. Vanuit het ziekenhuis coördineren en monitoren we deze zorg, zodat we de kans op een hartinfarct of beroerte aanzienlijk verminderen”.
 
“Een uitstekend voorbeeld van zorg van hoge kwaliteit, tegen lagere kosten en die kan rekenen op een hoge waardering van patiënten,” aldus Klink.
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam