Miljoenste download voor gratis VGZ Mindfulness Coach app

19-01-2021
Afgelopen week werd de Mindfulness app van VGZ voor de miljoenste keer gedownload. Een mijlpaal voor de gratis app met oefeningen die gebruikers leert ontspannen. “We zien sinds corona extra interesse in de app en een fikse toename in het aantal downloads,” zegt Tessa Kreunen, product-owner bij VGZ en verantwoordelijk voor de app. De app is gratis te downloaden in de app-stores en heeft een beoordeling van 4,5 sterren.

Meerdere programma’s, ook voor kinderen

In de VGZ Mindfulness Coach app vinden gebruikers vijf verschillende programma’s van 2 weken die helpen om het oefenen met mindfulness en ontspanning rustig op te bouwen. Dagelijks wordt er voor de gebruikers een oefening klaargezet die zij kunnen uitvoeren waar en wanneer het hen uitkomt. Ook voor ouders met kinderen biedt de vernieuwde VGZ Mindfulness Coach app verschillende oefeningen. Deze doelgroep ervaart mede door het thuisonderwijs en het ontbreken van de sociale contacten ook in toenemende mate behoefte aan geestelijke ontspanning en afleiding.

Hulp in roerige tijden

Door corona ervaren mensen meer stress. Men zit meer achter een scherm, de wereld wordt kleiner. ‘We zien dat mensen echt behoefte hebben aan meer ontspanning. De app biedt ze een virtuele mindfulness-coach die ze een beetje helpt en rust geeft in deze roerige tijden’, zegt Kreunen. Gebruikers bevestigen in reviews dit beeld. ‘Eenvoudig, helend en motiverend’ zegt een gebruiker over de app. ‘Een 24/7 hulp in een donkere periode’ zegt een ander.

‘Positivi-tijd’scampagne VGZ

De lock down vraagt veel van iedereen en daarbij is het vandaag ook nog Blue Monday. Daarom start VGZ vandaag met een campagne die bijdraagt aan een positieve mindset en een lach op je gezicht. We delen elke dag, 21 dagen lang, tips en inspiratie voor een positieve blik of ontspanning, online workshops en de kleine geluksmomentjes. Iedere dag om 15.00 uur staat er op https://www.vgz.nl/gezond-leven/positivi-tijd een nieuw positivi-tijdje klaar, voor iedereen. Ook als je niet bij VGZ verzekerd bent.

Over de VGZ Mindfulness Coach app

De VGZ Mindfulness coach app is in 2014 gelanceerd om geestelijke gezondheid en ontspanning te stimuleren. In 2017 is er onderzoekgedaan naar de effectiviteit van mindfulness training via een app. Wat gebeurt er op de korte én lange termijn met mensen als zij mindfulness training volgen? In deze studie is het positieve effect van de VGZ Mindfulness coach app ook aangetoond. Gebruikers van de app ervaren minder stress, hebben meer energie en zijn meer zelfbewust en ontspannen.

Meer informatie over de app: https://www.vgz.nl/mindfulness-coach-app
Wil je de app downloaden? Dat kan hier in de Google App-store en hier in de Appstore voor de iPhone.


  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam