Meet & Greet: een kijkje in onze keuken

Meet & Greet  - Kijkje in de keuken bij VGZ
27-09-2018

Woensdag 26 september bezoeken circa 50 zorgprofessionals VGZ in Arnhem. Zij komen van organisaties waar wij met een Meet & Greet hebben meegelopen. Tijdens deze terugkomdag geven wij hen een kijkje in de keuken van VGZ!

Doel van een VGZ Meet & Greet is ontmoeten, delen en van elkaar leren. Zo kunnen we elkaars wensen en behoeften beter begrijpen en ons werk voortdurend verbeteren. In de zorg hebben we immers een duidelijk gezamenlijk belang: zorgen voor zorg die goed is en toegankelijk voor iedereen. Ook in de toekomst. “Vanuit de zorgafdelingen van ons ziekenhuis weten we eigenlijk helemaal niet zo goed wat een zorgverzekering doet en hoe het werkt. Hopelijk krijg ik vandaag een beter beeld,” gaf een van de aanwezige verpleegkundigen aan het begin van de dag aan.

College tour met Ab Klink

Tijdens deze terugkomdag gaven wij een kijkje in onze keuken. Dit deden we met hulp van vele collega’s, waardoor we een inspirerend, interactief en informatief programma konden aanbieden. Van presentaties over het zorgstelsel en de zinnige zorg strategie van VGZ, meeluisteren met de klantenservice en interactieve workshops tot meelopen met VGZ buddy’s en tot slot een ‘College Tour’ met Ab Klink, RvB-lid van Coöperatie VGZ. 

Aangenaam verrast

Voor vele deelnemers was de dag echt een eye-opener en ook voor de betrokken VGZ-medewerkers was het een leerzame dag. Armand van Oosterwijck, senior beleidsadviseur Kwaliteit & Veiligheid bij Radboudumc: “Vanuit de collega’s die de verkoopgesprekken doen in ons ziekenhuis hoor ik altijd dat het alleen maar over geld gaat tijdens die gesprekken, niet over kwaliteit. Ik ben vandaag heel aangenaam verrast om te horen dat VGZ met zinnige zorg, en dus ook echt met kwaliteit, bezig is. Het zou goed zijn als dat in de gesprekken ook meer naar voren komt.” 
“Met zinnige zorg zijn we vanuit ons ziekenhuis wel bekend, maar ik was echt verrast door de inrichting van gebouw en de manier van werken van VGZ. Veel minder log en traditioneel dan ik had verwacht!” 

Meer informatie over Meet & Greet

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam