Meerjarencontract Ikazia Ziekenhuis met Coöperatie VGZ

12-12-2019

Het Ikazia Ziekenhuis en zorgverzekeraar Coöperatie VGZ hebben de contractonderhandelingen afgesloten met een positief resultaat voor alle VGZ-verzekerden in de regio Rotterdam. Ikazia en VGZ sluiten een driejarige overeenkomst (2020 – 2022) waarin ziekenhuis en zorgverzekeraar afspraken maken over de toekomst. Hierbij gaat Ikazia door op de eerder ingeslagen weg: het bieden van optimale en zinnige zorg. 


Algemeen Directeur Rob Kievit van het Ikazia Ziekenhuis is blij dat met alle zorgverzekeraars, inclusief VGZ, een meerjarencontract is afgesloten.

“Fijn dat we voor 2020 alle patiënten die naar ons worden verwezen die zorg kunnen geven die nodig is. Op deze manier doen we gezamenlijk recht aan de ziekenhuiskeuze van alle verzekerden. Daarnaast biedt het meerjarencontract voor ons ziekenhuis financiële zekerheden. Zo geeft VGZ ons het vertrouwen ons te blijven ontwikkelen en kunnen we de positie en ambities van Ikazia in het licht van de regionale omstandigheden continueren”.

Ab Klink, bestuurder bij VGZ, is verheugd over de samenwerking.
“In intensieve gesprekken is het wederzijds begrip en vertrouwen gegroeid en hebben we vastgesteld wat ons samen drijft. We zijn er beiden van overtuigd dat het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg voor de patiënt hand in hand kan gaan met het afremmen van de zorgkosten. Zo houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Nu en in de toekomst.”

In de loop van 2019 bleek dat Ikazia Ziekenhuis meer zorg zou leveren aan VGZ-patiënten dan vooraf was afgesproken. Omdat er sprake was van een contract met een zogenaamd budgetplafond zonder doorleverplicht, zijn nieuwe patiënten voor een deel doorverwezen naar andere zorgaanbieders in de regio. In het nieuwe meerjarencontract zijn passende afspraken gemaakt. Beide partijen vinden het belangrijk dat patiënten die naar het Ikazia Ziekenhuis willen niet nogmaals worden geconfronteerd met een dergelijke situatie.

 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam