Meerjarenafspraken met Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis

Ziekenhuizen werken met VGZ aan zinnige zorg

01-12-2016
Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg onderdeel van is, sluit een overeenkomst voor vijf jaar met het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis. De ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend hopen in het voorjaar van 2017 te fuseren. De gemaakte afspraken bieden zekerheid aan een grote groep inwoners in West-Friesland en Waterland. Coöperatie VGZ gaat met de ziekenhuizen samenwerken aan ‘zinnige zorg’: dit is zorg die nog patiëntvriendelijker, beter en betaalbaarder is. 
De meerjarige samenwerking met VGZ sluit aan bij de ambities van de Noord-Hollandse ziekenhuizen voor de komende jaren. "Dankzij onze samenwerking met VGZ kunnen we ons toeleggen op fusieplannen waarmee we ziekenhuiszorg in onze regio's dichtbij patiënten houden en ook continu kunnen blijven verbeteren," zegt Hugo Keuzenkamp, lid Raad van Bestuur Westfriesgasthuis.

'Betere zorg tegen lagere kosten'
Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ: “Als onderdeel van onze alliantie voor zinnige zorg, kunnen het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis hun initiatieven voor de ontwikkeling van zorg doorzetten. Op deze manier werken ziekenhuis, arts en verzekeraar samen om voor onze patiënten betere zorg te organiseren tegen lagere kosten.”
Good practices
VGZ heeft met een aantal andere ziekenhuizen ook langdurige overeenkomsten getekend, waardoor het mogelijk is om samen met die ziekenhuizen de zorg te verbeteren. Dat gebeurt door het uitwisselen en waar mogelijk elders toepassen van good practices. Klink: “Artsen weten als geen ander waar de zorg beter kan. Onze werkwijze nodigt hen actief uit om initiatieven voor verbetering op te pakken en te realiseren.”

'Uitermate tevreden'

Keuzenkamp: “De zorg voor dialyse-patiënten in West-Friesland en Waterland is hier een mooi voorbeeld van: bij patiënten met nierfalen zetten we ons in voor transplantatie en proberen daarmee kostbare en belastende dialyse te voorkomen. "Beter voor de patiënt en een stuk minder kostbaar," licht internist-nefroloog Maarten Raasveld toe. "Niet perse gunstig voor de ziekenhuiskas, wel een good practice van zinnige zorg waar patiënten uitermate tevreden over zijn."  
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam