Meer regie bij trombosepatiënten door zelfmanagement

29-06-2016
Coöperatie VGZ heeft De Nationale Trombose Dienst als eerste trombosedienst in Nederland gecontracteerd voor 2017. De Nationale Trombose Dienst biedt landelijk Trombose Zelfzorg aan. Met deze vorm van zorg kunnen patiënten met een vingerprik zelf hun bloedwaarde meten. Op die manier hoeven zij niet meer op regelmatige basis naar een prikpost voor de bloedafname. 
Trombose Zelfzorg is toegankelijk voor alle verzekerden van VGZ die voor trombose onder controle staan. Als patiënten kiezen voor Trombose Zelfzorg hoeven ze niet meer naar de prikpost. Na het volgen van een online cursus en persoonlijke uitleg bij de patiënt thuis, kunnen zij hun eigen INR-waarde meten en digitaal doorgeven aan De Nationale Trombose Dienst. Op deze manier worden patiënten ontlast, hebben zij meer regie en wordt de zorg beter en betaalbaarder.

Zelfmanagement is zinnige zorg

Klanten van VGZ zijn zeer tevreden met het zelfmeten via Trombose Zelfzorg. Ze hoeven niet langer elke twee weken voor controle naar een prikpost of ziekenhuis of thuis een verpleegkundige te ontvangen. VGZ is blij nu al duidelijkheid te kunnen geven over voortzetting van de samenwerking met De Nationale Trombose Dienst in 2017.
 
Hans van Noorden, directeur Zorginkoop VGZ: “We merken dat mensen het prettig vinden meer controle te hebben. Deze vorm van zelfzorg is eenvoudig en laagdrempelig. Wij zijn tevreden dat we het bloedprikken op deze manier, thuis of op reis, kunnen blijven aanbieden."
 
De dienstverlening van De Nationale Trombose Dienst sluit aan bij het beleid van VGZ dat gericht is op het stimuleren van zelfmanagement. Van Noorden: “Het is een perfect voorbeeld van wat wij zinnige zorg noemen: het is minder belastend voor patiënten en nog goedkoper ook.”

"Trombose Zelfzorg geeft vrijheid”

Hugo Stoevelaar, operationeel directeur De Nationale Trombose Dienst: “Wij zijn erg tevreden met deze vroege duidelijkheid omtrent het contract, hieruit blijkt de hoge waardering van VGZ voor de manier waarop wij Trombose Zelfzorg aanbieden. Door onze unieke manier van werken, leveren wij zorg die de cliënt vrijheid en verantwoordelijkheid biedt. Alle betrokkenen in de trombosezorg hebben de uitdaging om goede betaalbare zorg aan te bieden die inspeelt op de behoefte van de cliënt. 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam