Medewerkers en directie van Cooperatie VGZ zetten zich in voor NLDoet

21-03-2014
Vandaag, op 21 maart, doen de medewerkers en directieleden van Coöperatie VGZ mee aan de landelijke vrijwilligersdagen NLDoet. Zij zijn lokaal actief in onze vestigingsgebieden bij verschillende zorginstellingen en een school voor kinderen met een beperking. 
Als zorgverzekeraar vinden we maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. We willen de kwaliteit van leven van mensen een beetje verhogen door concreet iets voor ze te doen. Daarom organiseren we samen met verschillende organisaties, zoals een school voor kinderen met beperking en bewoners van instellingen, leuke activiteiten die wij samen met hen uitvoeren. We vinden het belangrijk om tijd en aandacht te geven aan mensen die het nodig hebben. Ab Klink lid van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ doet ook mee en zegt hierover: “Het geeft een goed gevoel dat we op deze dag met zoveel medewerkers van Coöperatie VGZ andere mensen een leuke dag bezorgen of iets doen waar mensen op lange termijn van kunnen genieten. Het zou mooi zijn als op deze dag een basis wordt gelegd voor meer maatschappelijke betrokkenheid in de stad waar je woont en/of werkt.”

Activiteiten in vier steden
Dit jaar zijn we actief in vier steden; Nijmegen, Eindhoven, Gorinchem en Alkmaar.

Nijmegen
In het buurthuis Tolhuis gaan we samen met ouderen in gesprek tijdens een high tea en doen we oud Hollandse spelletjes. We betrekken hier ook jongeren en volwassen vrijwilligers uit de wijk bij om op deze manier een wijknetwerk voor de ouderen op te bouwen. Op deze manier hebben ze er dan op de lange termijn ook nog plezier van. Deze mensen kunnen de ouderen helpen en in het geval van eenzaamheid voor aanspraak zorgen.

Eindhoven
Bij zorginstellingen (Vitalis & Wonen aan de Fakkelllan, Vitalis Brunswijk, Vaandelhof en Archipel Eerdbrand) ondernemen we diverse activiteiten zoals wandelen, winkelen, lunchen of een museum bezoeken. Bij de Emiliusschool voor kinderen met meervoudige beperking, genieten ze van een kinderboerderij, ballonen act en lekkernijen.

Gorinchem
Hier wordt een stadswandeling gemaakt en high tea verzorgd voor ouderen van woonzorgcentrum Steijndeld.

Alkmaar
In het verzorgingshuis De Oldeburgh helpen de medewerkers een high tea voor de bewoners te verzorgen en gaan ze buiten klussen bij het Familiehuis van het Medisch Centrum Alkmaar.
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam