Martin Bontje vertrekt bij Cooperatie VGZ

30-01-2012
Martin Bontje treedt per 1 april 2012 terug uit de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ. De bestuurder kiest voor een nieuwe loopbaan als zelfstandig adviseur. Het vertrek van Martin Bontje sluit aan op een interne reorganisatie van de zorgverzekeraar. 
Als onderdeel daarvan brengt Coöperatie VGZ de Raad van Bestuur terug van vier tot drie personen.

Na een periode van bijna vijf jaar bij Coöperatie VGZ is Bontje toe aan iets nieuws. “Ik heb een leuke, interessante en uitdagende tijd achter de rug bij Coöperatie VGZ. Bij mijn aantreden bestond de nieuwe Zorgverzekeringwet nog maar net en moest er ook op organisatorisch vlak veel gebeuren. Inmiddels staat er een professionele organisatie die de zorg en het zorgverzekeringsstelsel zeer goed in de vingers heeft. Voor mij het moment om verder te gaan; na enkele jaren besturen kijk ik er naar uit om me weer echt met de inhoud bezig te houden.”  

Coöperatie VGZ is voortgekomen uit de verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias, die eind vorig jaar zijn schade- en zorgverzekeringsactiviteiten splitste in twee afzonderlijke bedrijven. De Raad van Bestuur van Univé-VGZ-IZA-Trias bleef aan bij het zorgverzekeringsbedrijf Coöperatie VGZ. Nu de splitsing formeel voltooid is en de interne reorganisatie goed vordert, maakt Coöperatie VGZ gebruik van het vertrek van Martin Bontje om ook de Raad van Bestuur in te krimpen.

“Coöperatie VGZ is een kleinere organisatie geworden en kan met minder bestuurders toe”, aldus Martin Duvivier, voorzitter van de Raad van Bestuur. “We zullen de positie van Martin Bontje dus niet opnieuw invullen; zijn taken worden overgenomen door de overige bestuursleden.”

Na het vertrek van Martin Bontje bestaat de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ uit Martin Duvivier (voorzitter), Maurice Oostendorp en Rob Hillebrand. Maurice Oostendorp neemt de portefeuille zorginkoop en zorgvernieuwing over van Martin Bontje. Martin Duvivier zal Coöperatie VGZ gaan vertegenwoordigen binnen Zorgverzekeraars Nederland. De Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ heeft ingestemd met de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur.

Martin Bontje blijft na 1 april nog enige tijd aan Coöperatie VGZ verbonden als adviseur om enkele projecten af te ronden. 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam