Maatschappelijke activiteiten in maart

13-03-2019
Mantelzorg is een belangrijk maatschappelijk thema in de zorg én bij VGZ. De vraag naar mantelzorgers stijgt en steeds meer mantelzorgers raken overbelast. De meeste mantelzorgers hebben ook een betaalde baan; 80% van alle mantelzorgers combineert betaald werk met een mantelzorgtaak en heeft daarbij ondersteuning en begrip nodig.

Daarom vraagt VGZ extra aandacht voor deze doelgroep en organiseert in maart activiteiten om mantelzorgers te ondersteunen.


26 maart: Workshops voor werknemers en leidinggevenden van VGZ met het thema Werk en Mantelzorg (regio Eindhoven). In deze workshops bieden we praktische ondersteuning voor werknemers met een mantelzorgtaak en voor leidinggevenden met mantelzorgers in hun teams.

20 maart: Reisgids Mantelzorg voor Ouderen. We hebben deze reisgids aangeschaft die vol staat met praktische tips voor de mantelzorger die voor een oudere persoon zorgt. In de komende maanden worden deze boeken bij onze VGZ Zorgkantoren tijdens spiegelgesprekken uitgereikt aan klanten die mantelzorger zijn voor deze doelgroep.

Maatschappelijk actief

Bij VGZ vinden we het belangrijk om betrokken te zijn in de omgeving van onze vestigingen, iets doen voor een ander en zorgdoelgroepen beter te leren kennen. Daarom hebben we vrijwilligerswerk onder werktijd vastgesteld in onze CAO en zijn onze medewerkers regelmatig actief als werknemer-vrijwilligers. 


15 maart: NLdoet 2019

De landelijke vrijwilligersdagen NLdoet zijn een vaste begrip geworden bij VGZ. Sinds 2009 zetten onze werknemers zich vrijwillig in voor een ander tijdens NLdoet. Dit jaar zetten 65 enthousiaste werknemers van VGZ zich in en helpen we maar liefst zes zorginstellingen in Arnhem en Eindhoven. Zo wordt er maar liefst drie high tea-activiteiten georganiseerd en begeleiden we een speeddate voor cliënten om hun onderling sociaal contact te faciliteren.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam