Lex Steenbergen nieuw RvC-lid Coöperatie VGZ

20-04-2016
Per 1 mei 2016 zal Lex Steenbergen toetreden tot de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ. Gisteravond stemde de Ledenraad in met zijn voordracht. Steenbergen volgt Carin Gorter op, die vorig jaar terugtrad. Steenbergen wordt binnen de RvC onder andere voorzitter van de Audit- en Risicocommissie. 
Steenbergen is een ervaren professional in Finance en Risk in de financiële sector (banken, verzekeringsbedrijven en pensioenfondsen). Hij heeft uitgebreide ervaring als bestuurder, toezichthouder, projectleider, interne accountant en financieel manager. De afgelopen 28 jaar was Steenbergen actief bij de ING Groep in uiteenlopende functies.

“Boeiende uitdaging”


Lex Steenbergen: “Ik vind het een boeiende uitdaging mijn ervaring in te kunnen gaan zetten voor een maatschappelijk zo belangrijke sector als de zorgverzekering. VGZ spreekt mij erg aan door de sterke marktpositie en de innovatiekracht. Ik verwacht in de zorgsector de komende jaren veel dynamiek door de grote uitdaging om goede zorg betaalbaar te houden.”


“Waardige opvolger”

Rudy Van der Meer, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn blij met de benoeming van Lex Steenbergen in de Raad van Commissarissen. Zijn ervaring bij ING, waaronder als intern toezichthouder, maakt hem een waardige opvolger van Carin Gorter. De RvC verwacht dat Lex met zijn kennis en kunde een waardevolle rol zal vervullen binnen het team.”

Samenstelling


Met deze benoeming telt de Raad van Commissarissen momenteel vijf personen. Daarnaast zijn nog twee functies vacant. Voor één vacature is de selectieprocedure inmiddels in een vergevorderd stadium. Vorige week werd bekend dat mevrouw Marry de Gaay Fortman de RvC per 1 juli as. zal verlaten, vanwege het aanvaarden van een commissariaat bij De Nederlandsche Bank. Voor de vervulling van de vacature vanwege het vertrek van mevrouw De Gaay Fortman heeft de RvC inmiddels een nieuw werving- en selectietraject opgestart.  
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam