Karien van Gennip nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Coöperatie VGZ

Karien van Gennip
23-09-2020
Ir. Karien van Gennip MBA treedt per 1 november 2020 aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ. Zij vervult de vacature die is ontstaan met het vertrek van Tom Kliphuis per 1 april 2020. In de tussenliggende periode heeft Ab Klink de rol van bestuursvoorzitter ad interim vervuld. Per 1 november neemt zij de voorzittershamer van hem over. Van Gennip heeft onder andere ervaring in de politiek en de bankensector.

Klaar voor haar maatschappelijke opdracht
Van Gennip was staatssecretaris van Buitenlandse Handel in de periode tussen 2003 en 2007. Daarnaast was zij Tweede Kamerlid en woordvoerder Buitenlandse Zaken namens het CDA. In 2008 verruilde Van Gennip de politiek voor de bankensector en maakte carrière binnen ING, waar zij tot voor kort in dienst was als CEO van ING Bank France. Karien van Gennip: “Met veel energie en enthousiasme start ik aan wat ik als maatschappelijke opdracht zie. De zorg in Nederland staat continu voor uitdagingen. Ik hoop met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan zinnige zorg, het versnellen van de digitale transformatie en de verbinding met zorgaanbieders en verzekerden.”

Strategisch inzicht en passie voor zorg
Alfred Levi, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is enthousiast over de benoeming van Van Gennip. “In een korte tijd hebben we een geweldige kandidaat gevonden die de rol van Tom kan overnemen. Iemand met passie voor het onderwerp zorg, die zowel strategisch als financieel een goed inzicht heeft én een breed netwerk bezit is precies wat VGZ nodig heeft als voorzitter Raad van Bestuur. Wij kijken ernaar uit om met haar aan de slag te gaan, waarbij de langetermijnstrategie van VGZ als eerste grote onderwerp op de agenda staat.”

Raad van Bestuur
Na de aanstelling van Karien van Gennip bestaat de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ per 1 november 2020 uit Karien van Gennip, Ab Klink en Kees Hamster.
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam