IZA Cura Rotterdampakket voor lagere inkomens

25-10-2012
Rotterdam vindt een goede gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering, ook voor lagere inkomens. De gemeente Rotterdam heeft daarom voor de komende vijf jaar afspraken gemaakt met IZA Cura. 
Wethouder Florijn (werk, inkomen, zorg) en Boy Sluiter (directeur Verkoop IZA Cura) ondertekenden hiervoor op 17 oktober 2012 de overeenkomst. 

Het Rotterdampakket en deelname


Rotterdammers met een inkomen tot 130% van het wettelijk minimum inkomen kunnen deelnemen aan het IZA Cura Rotterdampakket. Zij krijgen een zeer complete zorgverzekering, met een brede dekking voor een scherpe prijs. Naast de maandelijkse premie, krijgen zij geen extra rekeningen voor het eigen risico en wettelijke eigen bijdrage. Voor Rotterdammers met een inkomen tot en met 110% van de bijstandstandsnorm betaalt de gemeente Rotterdam daarbij een deel van de premie. Voorwaarde voor deelname is dat er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar. 


Overstappen vanaf 6 november


Rotterdammers die in aanmerking willen komen voor de gemeentelijke bijdrage, dienen vanaf 6 november over te stappen naar het IZA Cura Rotterdampakket. Overstappen kan door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar IZA Cura. Het formulier is vanaf 6 november te downloaden op www.izacura.nl/rotterdam. Voor vragen is de klantenservice van IZA Cura telefonisch te bereiken: 0800-4010105. Ook kunnen geïnteresseerden vanaf 6 november langskomen bij de informatiepunten van IZA Cura op de werkpleinen Herenwaard (IJsselmonde) en Heiman Dullaertplein (Delfshaven). Hier kunnen zij terecht met vragen over en hulp krijgen bij het invullen van het aanvraagformulier. 

Samenwerking


Naast dit collectieve zorgverzekeringscontract willen de gemeente Rotterdam en IZA Cura breder gaan samenwerken. Gezonde mensen zijn namelijk gelukkiger en productiever, presteren beter en hebben minder zorg nodig. Investeren in gezondheid, welzijn en participatie is de meest constructieve manier om de sociaaleconomische gezondheid in Rotterdam te verbeteren, de zorgvraag te verminderen en de zorgverzekering betaalbaar te houden. Dit partnerschap wordt nu samen uitgewerkt en zal in januari 2013 in een convenant worden vastgelegd. Hierbij wordt een wijkgerichte aanpak nagestreefd dat de schakel vormt tussen het sociale netwerk en het zorgnetwerk. 


Fitcheck


Tijdens de ondertekening is wethouder Florijn een gezondheidstest afgenomen door een lifestijlcoach met behulp van een fitcheckzuil. Deze zuil van IZA Cura meet onder andere de bloeddruk, het vetpercentage, het BMI (mate van overgewicht) en ook de hartslag op een laagdrempelige manier. Naar aanleiding van de resultaten wordt gericht advies gegeven over hoe de gezondheid te verbeteren waaronder overgewicht. Een van de elementen van de zorgverzekering zijn goede vergoedingen voor dieetadvies –en kosten en beweegzorg. Speciaal voor kinderen wordt dit al tijdig vergoed (>bmi 25) in plaats van pas bij ernstig overgewicht.
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam