In debat bij VGZ - Wat moet er op de zorgagenda 2019?

Wat moet er op de zorgagenda voor 2019

18-07-2018

Op maandag 24 september a.s. van 18.30 tot 20.30 uur organiseert Coöperatie VGZ een debat in Den Haag. Tijdens dit debat bespreken we de zorgagenda van 2019 vanuit de politieke wenselijkheid en de praktijk.

Wanneer: maandag 24 september 2018
Tijd: 18.30 tot 20.30 uur (inloop met kleine maaltijd vanaf 18.00 uur)
Locatie: De Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag

Meld u uiterlijk 16 september aan

Deelname is gratis.

Inhoud van het debat

Op Prinsjesdag presenteert de minister van Financiën de Rijksbegroting 2019. De inhoud is nog niet bekend, maar we weten nu al dat drie thema’s de agenda van de zorg volgend jaar zullen bepalen:

Preventie: politiek Den Haag zet in op preventie om oplopende zorgkosten te voorkomen. Maar wat zijn de kosten van het vergoeden van leefstijlinterventies? Wie moet wat doen om de ambities met preventie waar te maken?

Ouderenzorg: met het programma Langer Thuis zet het kabinet in op verbetering van de zorg buiten het verpleeghuis. Maar is daar wel voldoende capaciteit? En hoe voorkomen we overbelasting van de spoedeisende hulp? Moeten we anders gaan denken over ouder worden en gezondheid?

Arbeidsmarkttekort: de komende jaren lopen de  tekorten op de arbeidsmarkt alleen maar op. Wat zijn daarvan de gevolgen? Kunnen we de zorg toegankelijk houden met extra opleidingsplaatsen en een imagocampagne, of is er meer nodig?
 

Sprekers

Deze drie onderwerpen worden tijdens het debat belicht door o.a Tweede Kamerleden Sophie Hermans (VVD) en Corinne Ellemeet (GroenLinks), aangevuld met de ervaringen van patiënten, zorgaanbieders en belangenbehartigers. 

Meld u uiterlijk 16 september aan

We zijn benieuwd naar uw mening. In debat bij VGZ is gratis en iedereen is welkom. Dus wilt u meepraten of gewoon eens meeluisteren? Meld u aan, we zien u graag op 24 september. 

 

Bereikbaarheid locatie

De Koninklijke Schouwburg ligt op enkele minuten loopafstand van Centraal Station Den Haag. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Museumkwartier (Korte Voorhout 2P), Plein (Plein 25) en Malieveld (Koningskade 1B).

 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam