Huisartsenzorg Anna Paulowna

12-07-2019

Coöperatie VGZ, de gemeente Hollandse Kroon en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) hebben zich de afgelopen periode ingezet om de continuïteit van huisartsenzorg in Anna Paulowna zeker te stellen. Er komt daarom een nieuwe huisartsenpraktijk. ‘HKN Praktijk’ gaat op maandag 22 juli om 08.00 uur open en is vanaf dat moment bereikbaar. Verzekerden van zowel de Coöperatie VGZ (met de merken Univé, VGZ, IZZ en Zekur) als vanuit andere zorgverzekeraars, worden per brief geïnformeerd.

Gezamenlijke inspanning

Deze gezamenlijke inzet is nodig, nadat is gebleken dat de huisartsenzorg in deze regio sterk verminderd is en de hoeveelheid zorg die nodig is vanuit de praktijken ‘De Ontmoeting’ en ‘Anna Paulowna’ niet kan worden geleverd. Daarnaast wordt vanaf 18 juli de praktijk door de gemeente ontruimd. Dit is het resultaat van een huurconflict tussen de gemeente Hollands Kroon en de praktijkhouder in Anna Paulowna.  

Dit alles heeft als gevolg dat er veel ontrust en onzekerheid is onder bewoners. De verminderde huisartsenzorg en de ontstane onrust, zijn voor de betrokken partijen aanleiding geweest om te zoeken naar een alternatieve oplossing. De alternatieve oplossing wordt nu geboden door huisartsenorganisatie HKN, met een nieuw gecontracteerde huisartsenpraktijk in de regio: HKN Praktijk.

Extra huisartspraktijk

De nieuwe praktijk sluit een huurovereenkomst af met de gemeente en vestigt zich in het gezondheidscentrum in MFA De Ontmoeting aan De Verwachting in Anna Paulowna. VGZ heeft de nieuwe praktijk gecontracteerd. Patiënten die zich willen inschrijven bij HKN Praktijk, kunnen dat doen via de website van deze nieuwe praktijk. Op deze website kunt u ook de contactgegevens en andere informatie over de praktijk vinden.

HKN Praktijk is een startende praktijk en heeft de tijd nodig om goed op te bouwen. De praktijk begint met een beperkte huisartsenbezetting, wegens schaarste aan waarnemend huisartsen in de vakantieperiode. De praktijk kan tot en met eind augustus om die reden een beperkt aantal patiënten inschrijven. Vanaf eind augustus is daar meer ruimte voor. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Huisartsenpraktijk Anna Paulowna B.V. (HAP) blijft praktijkhouder en huisarts van de patiënten die bij deze praktijk staan ingeschreven. De overeenkomst die de praktijk met VGZ heeft blijft bestaan.

Contact met woordvoering
Coöperatie VGZ
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam