Genomineerden Zinnige Zorg Award bekend

11-05-2016
Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt Coöperatie VGZ aan zinnige zorg. Zinnige zorg is betaalbare zorg die de patiënt centraal zet en verspilling en overdaad vermijdt. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken. VGZ zoekt naar de meest veelbelovende ideeën en beloont ze graag met een VGZ Zinnige Zorg Award én budget voor realisatie. Het Nederlandse publiek bepaalt mede wie de winnaars zijn van de VGZ Zinnige Zorg Awards.
De eerste editie van de Zinnige Zorg Awards telt tien genomineerde projecten. Zij dingen mee naar de drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor de nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). Het prijzengeld kunnen de winnaars besteden aan zorgvernieuwing.

De tien genomineerden voor de Zinnige Zorg Awards zijn:


1. Wondbehandeling op maat(De Zorggroep Kenniscentrum wondbehandeling): door samen te werken aan betere wondzorg genezen wonden sneller.
2. Langer praten minder buisjes: (Flevoziekenhuis): nieuwe aanpak bij oorproblemen is prettiger voor kinderen en kost minder.
3. Vragenlijst ongewild urineverlies: (IncoCure BV): online zelfhulpprogramma leidt tot een betere diagnose en behandelplan.
4. Eerst optometrist dan oogarts(Ziekenhuis Bernhoven): sneller geholpen doordat een optometrist de taken van de oogarts overneemt.
5. Samenwerking hart- en vaataandoeningen(Huisartsenzorg Noord Kennemerland): koplopers op het goed organiseren van (keten)zorg, bijvoorbeeld  tussen de 2e en 1ste lijn op het gebied van CVRM.
6. Inkoop medicijnen astma en COPD(ZIO Maastricht): betere en betaalbare zorg door slimmere gezamenlijke  inkoop medicijnen astma en COPD.
7. Meer galblaasoperaties in dagbehandeling(Gelderse Vallei): binnen 1 dag weer thuis na galblaasoperatie door nieuwe methode.
8. Voeding als medicijn bij diabetes(stichting Voeding Leeft): diabetes-patiënten hebben minder of zelfs geen medicijnen nodig door aangepaste leefstijl.
9. Moet ik naar de dokter app(Huisartsenpost Apeldoorn): meteen naar de huisarts? Of nog even wachten? Deze app helpt u beslissen.
10. Ouderen-specialist bij hartklepvervanging(Radboud UMC): behandeling op maat bij hartklepvervanging door de betrokkenheid van een ouderen-specialist.

Stemmen en prijsuitreiking


Stemmen voor de Zinnige Zorg Awards kan vanaf vandaag. Het publiek kiest dan de drie finalisten. Vervolgens zal een deskundige jury de drie finalisten beoordelen. Die jury bestaat uit Ab Klink, Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl). De prijsuitreiking is op dinsdag 7 juni in het nieuwe deel van het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem.
Meer informatie over de Zinnige Zorg Awards is te vinden op www.zinnigezorgaward.nl.
Contact met woordvoering
Coöperatie VGZ
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam