Extra wachttijd voor enkele planbare afspraken bij Zuyderland

09-08-2019
Coöperatie VGZ (VGZ) en het Zuyderland Medisch Centrum (Zuyderland) hebben afspraken gemaakt over het maximaal door Zuyderland aan zorg te besteden bedrag aan onze verzekerden. Dit bedrag wordt in 2019 naar verwachting overschreden. Daarom hebben we in gezamenlijkheid besloten om per 9 augustus 2019 een extra wachttijd van 8 weken in te stellen bij vijf planbare behandelingen. 

Zuyderland ZiekenhuisVoor alle verzekerden van Coöperatie VGZ is in de regio Parkstad en Westelijke Mijnstreek voldoende ziekenhuiszorg beschikbaar bij andere zorgaanbieders. Wij realiseren ons dat deze situatie voor patiënten vervelend kan zijn. De VGZ-zorgadviseurs doen er daarom alles aan om de patiënten te begeleiden waar nodig.

Voor welke behandelingen geldt deze wachttijd?

De wachttijd van 8 weken geldt vanaf 9 augustus 2019 alleen voor VGZ-verzekerden die zich voor een eerste consult bij Zuyderland melden met een van de volgende zorgvragen: heup- en knieoperaties, liesbreuken, staaroperatie en bepaalde KNO-ingrepen. De extra wachttijd geldt tot en met 31 december 2019. 

Wanneer geldt deze wachttijd niet?

Deze maatregel geldt niet voor andere zorgvragen dan de hierboven genoemde. Ook voor kinderen, spoedzorg en restitutieverzekerden geldt geen langere wachttijd. Ook zijn er geen gevolgen voor VGZ-patiënten die al in behandeling zijn bij Zuyderland. 

Afdeling Zorgadvies helpt verzekerden 

Onze verzekerden kunnen voor advies over een passend alternatief contact opnemen met onze afdeling Zorgadvies via 088 131 16 14. Onze zorgadviseurs houden zoveel mogelijk rekening met de persoonlijke omstandigheden en voorkeuren van de patiënt. Extra kosten, bijvoorbeeld parkeerkosten, worden vergoed. 
Onder Coöperatie VGZ vallen naast VGZ ook Univé, ZEKUR, Bewuzt, de IZZ Zorgverzekering door VGZ, Zorgzaam, UMC en IZA.

 
Contact met woordvoering
Coöperatie VGZ
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam