Denise Koopmans nieuw lid van de RvC van Coöperatie VGZ

17-02-2017
Per 16 februari is Denise Koopmans benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ. De Ledenraad stemde gistermiddag tijdens haar algemene vergadering in met de benoeming van dit zevende lid. De Raad van Commissarissen constateerde dat Coöperatie VGZ, net als andere financiële dienstverleners, in snel tempo transformeert naar een digitale organisatie. Om hierop in haar toezicht effectief te kunnen anticiperen, is de uitbreiding met mevrouw Koopmans - bij uitstek kundig en ervaren op dat gebied - belangrijk.
Koopmans heeft ruim 20 jaar bestuurservaring bij wereldwijd opererende, commerciële organisaties, waaronder Wolters Kluwer, LexisNexis en Altran Group. Sinds 2015 concentreert zij zich op ‘digitale transformatie’ en ‘veranderende businessmodellen’, via commissariaten bij bedrijven en organisaties in Zwitserland, Duitsland, Finland en Nederland. Naast deze toezichthoudende rollen is zij betrokken bij het internationale initiatief rondom ehealth, genaamd Midata.coop.  
 

’Betaalbaarheid van zorg gaat ons allen aan’

Denise Koopmans over haar keuze voor VGZ. "Medische zorg is iets waar we vroeger of later allemaal mee te maken krijgen. Betaalbaarheid van diezelfde medische zorg is ook iets wat ons allen aangaat. Ik vind het zeer waardevol mee te denken met een organisatie die probeert daar een passend antwoord op te geven door het stimuleren van "zinnige zorg". Daarnaast hoop ik met mijn digitale achtergrond een bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe digitale oplossingen en andere innovaties die leiden tot betere zorg tegen lagere kosten voor de leden van VGZ."
 

‘Waardevol als toezichthouder en als adviseur’

Rudy van der Meer, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met de benoeming van mevrouw Koopmans. “De Raad wil al enige tijd haar interne deskundigheid verbreden door de benoeming van leden met een enigszins afwijkend profiel. Koopmans heeft bij uitstek kennis van en ervaring met de digitale transformatie van organisaties. Zorgverzekeraars bevinden zich volop in een dergelijk transitie-traject. Als lid van onze Raad van Commissarissen kan zij toezicht houden op de voortgang van het veranderingsproces, maar ook waardevol zijn als adviseur van het Bestuur met betrekking tot dit belangrijke onderwerp.”
 

Samenstelling

Met de benoeming van mevrouw Koopmans is de laatste vacature in de Raad van Commissarissen ingevuld. De Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ bestaat uit zeven leden, twee vrouwen en vijf mannen. 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam