Coöperatie VGZ sluit vestiging Gorinchem

08-09-2015
Uiterlijk in 2018 wordt het VGZ-kantoor in Gorinchem gesloten. Medewerkers worden overgeplaatst naar de vestigingen in Arnhem en Eindhoven. De medewerkers en de samenwerkingspartners in de regio zijn op 8 september geïnformeerd over dit besluit.
In Gorinchem zijn afgelopen jaren steeds minder mensen werkzaam: het kantoor is tijdens piekmomenten voor tweederde in gebruik. Daarbuiten is de bezetting slechts 50% of minder. Wanneer de verhuizing precies plaatsvindt is nog niet bekend. Dit hangt onder meer af van de beschikbaarheid van ruimte in de andere vestigingen, maar bijvoorbeeld ook van de termijn waarop we een huurder voor het pand vinden.
 
De Gorinchemse medewerkers van de afdeling Klantenservice gaan werken in het hoofdkantoor in Arnhem; de medewerkers van de afdeling Creditmanagement en Declaraties gaan naar Eindhoven. Voor de collega’s van de divisie Zorg die nu in Gorinchem werkzaam zijn, wordt gezocht naar een klein kantoor in de regio: zij hebben voor hun contacten met zorgaanbieders in de regio een lokale uitvalsbasis nodig. Het besluit om kantoor Gorinchem te sluiten is overigens pas definitief als het adviestraject met de ondernemingsraad is afgerond.

Beheersing van de kosten

Als coöperatieve zorgverzekeraar garandeert VGZ aan de leden goede zorg tegen reële kosten. Het kantoor in Gorinchem staat momenteel al voor de helft leeg. De kosten van deze aparte vestiging worden daardoor te hoog. Het is niet langer reëel om dit kantoor zelfstandig open te houden.
 
Kees Hamster, lid van de Raad van Bestuur, licht toe: “Coöperatie VGZ heeft een belangrijke maatschappelijke taak: het betaalbaar houden van de zorg. Dat betekent ook dat we zelf geen onnodige kosten moeten maken. We zijn ons ervan bewust dat dit voorgenomen besluit voor de medewerkers in Gorinchem grote persoonlijke gevolgen kan hebben.” Voor klanten heeft de sluiting van het kantoor in Gorinchem geen gevolgen.
Contact met woordvoering
Coöperatie VGZ
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam