Coöperatie VGZ maakt werk van inclusiviteit

Ondertekening Charter Diversiteit in Bedrijf

05-10-2021
Op 5 oktober 2021, tijdens de jaarlijkse Diversity Day, ondertekende Karien van Gennip, CEO bij Coöperatie VGZ, het Charter diversiteit. Hiermee conformeert de zorgverzekeraar zich eraan zich in te zetten voor het realiseren van doelstellingen ter bevordering van diversiteit en inclusie.


Vanuit haar nieuwe strategie heeft VGZ een stevige ambitie als het gaat om mens en duurzaamheid. Als coöperatie 2.0 wil zij de gezondste werkgever zijn die staat voor bevlogen en betrokken medewerkers, duurzaam ondernemen, inclusie en solidariteit.
In augustus trad Jojanneke Goedings toe tot de Executive Committee als Chief People and Sustainability Officer (CPSO). Deze benoeming symboliseert de zorgverzekeraar als duurzame, inclusieve en ‘people-first’ gedreven coöperatie 2.0 die mens en duurzaamheid borgt in de top.

‘We respecteren en waarderen verschillen’

Coöperatie VGZ wil een vitale organisatie zijn, waar iedereen zichzelf kan zijn. Karien van Gennip: ‘We respecteren en waarderen verschillen, omdat het onze organisatie sterker, vindingrijker, succesvoller en aantrekkelijker maakt. Wij handelen duurzaam, solidair en inclusief voor leden, collega's en de maatschappij vanuit onze coöperatieve identiteit. Een divers personeelsbestand draagt bij aan de uitdagende en inspirerende werkomgeving die wij onze talenten willen bieden.’

Ambitieuze doelstellingen

In het Charter benoemt de zorgverzekeraar enkele ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren. Zo wil VGZ dat minimaal 40% van de managementfuncties in 2024 wordt bekleed door een vrouw, zet ze volop in op het vergroten van kennis en bewustwording op diversiteit en inclusie in alle onderdelen van de organisatie, staat ze voor gelijke promotie en beloning en werkt ze aan duurzame participatie van mensen met een arbeidsbeperking.
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam