Coöperatie VGZ eerste zorgverzekeraar met online portaal voor bewindvoerders en curatoren

Nieuwe stap naar schuldenzorgvrij en gezonder Nederland

vrouw achter pc kijkt naar nieuw portaal voor vertegenwoordigers en bewindvoerders
06-01-2021
Vanaf eind december kunnen bewindvoerders en curatoren financiële zorgzaken voor hun klanten gemakkelijk online regelen in het bewindvoerdersportaal van Coöperatie VGZ. VGZ is de eerste zorgverzekeraar die deze dienst aanbiedt en ontwikkelde dit samen met de gebruikers. In totaal vertegenwoordigen zij meer dan 50.000 (hoofd)verzekerden die verzekerd zijn bij een van de merken van Coöperatie VGZ.


Bewindvoerders en curatoren moesten de zaken voor hun klanten regelen via formulieren, e-mail of per telefoon. Nu hebben deze vertegenwoordigers via dit portaal een compleet overzicht van hun klanten die verzekerd zijn bij een van de merken van Coöperatie VGZ. Vanuit het portaal hebben zij direct toegang tot (een deel van) de Mijn Omgeving van deze klanten. Hier kunnen zij bijvoorbeeld direct een betalingsregeling afsluiten. Ook kunnen zij vanaf nu zelf online:

- betalingsgegevens inzien en wijzigen;
- de verzekeringspakketten van de klant wijzigen;
- de verzekering opzeggen.

VGZ breidt het portaal steeds verder uit met nieuwe functies. Denk daarbij aan het aan- en afmelden van bewindvoering, maar ook aan een signaleringsfunctie die een bewindvoerder erop attendeert dat er actie moet worden ondernomen bij een bepaalde klant. Zo vergemakkelijkt VGZ het werk van bewindvoerders en curatoren.

Gebruikers zijn enthousiast

Het portaal is voor bewindvoerders, curatoren en hun klanten een grote vooruitgang. De eerste signalen van de gebruikers zijn enthousiast. Ze noemen het overzichtelijk en geven aan dat het ze veel tijd bespaart. Ook vinden ze het prettig dat ze gemakkelijk kunnen zien of het huidige zorgverzekeringspakket nog steeds het best passend is.

Een schuldenzorgvrij gezonder Nederland

Zorgverzekeraars staan op de derde plaats als meest voorkomende schuldeiser. Dat betekent dat mensen de rekening van de zorgverzekering eerder laten liggen dan dat zij hun hypotheek niet betalen. We zien voor onszelf als zorgverzekeraar een belangrijke maatschappelijke rol in het bestrijden van schulden. Jojanneke Hendriks (Clusterleider Coöperatie VGZ): “We streven naar een schuldenzorgvrij gezonder Nederland en bieden onze verzekerden en hun vertegenwoordigers hulp en gemak bij het voorkomen en duurzaam oplossen van betalingsproblemen.” Dit hebben we dan ook verankerd in onze Strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook voeren wij actief beleid om te voorkomen dat onze verzekerden, bijvoorbeeld als gevolg van de coronacrisis, in de problemen komen.

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam